witam
mam taki problem.. przy kazdym apt'owaniu jakiegos pakietu... po sciagnieciu a przed zainstalowaniem.. wyrzuca mi dluuga litanie takich bledow ( wkleje tylko kawalek ) :
dpkg: poważne ostrzeżenie: brak listy plików pakietu `libode0-dev', przyjęcie że pakiet nie ma zainstalowanych plików.
dpkg: poważne ostrzeżenie: brak listy plików pakietu `netcat', przyjęcie że pakiet nie ma zainstalowanych plików.
dpkg: poważne ostrzeżenie: brak listy plików pakietu `lsof', przyjęcie że pakiet nie ma zainstalowanych plików.
dpkg: poważne ostrzeżenie: brak listy plików pakietu `liblockfile1', przyjęcie że pakiet nie ma zainstalowanych plików.
dpkg: poważne ostrzeżenie: brak listy plików pakietu `libxau6', przyjęcie że pakiet nie ma zainstalowanych plików.
dpkg: poważne ostrzeżenie: brak listy plików pakietu `libldap-2.3-0', przyjęcie że pakiet nie ma zainstalowanych plików.
wszystkie te pakiety ktore wyrzuca sa po zaleznosciach od libcupsys2 i libcupsys2-dev z ktorymi to mialem ostatnio problemy, bo byl plik z lista plikow pakietu uszkodzony i w momencie kiedy go naprawilem.. to wywalil to...
jak to ugryzc ?
Gippo, pakiety nie są uszkodzone. Skoro apt się o nie czepia, to możesz je usunąć (jeżeli nie są to jakieś zależności) lub ponownie zainstalować (aptitude reinstall pakiet).
nom powiedzmy ze zrobilem i naradzie jest wszystko si jedynie po upgradzie nie odnowilem 1 rzeczy - zachowalem stara... a pare nowych odnowilem - i to byl moj blad ze nie odnowilem .. bo teraz przy apt-get upgrade wywala mi taki blad.. jak sobie z tym poradzic ?