Synaptic i aptitude - czy można używa
Synaptic i aptitude - czy moŻna uŻywać naprzemiennie?
Witam!
Właśnie uświadomiłem sobie jedną rzecz. Do instalowania programów używam aptitude, ale do aktualizacji systemu synaptica. A synaptic to przecież nakładka na apt-get. Czy nie popełniam błędu?
Właśnie uświadomiłem sobie jedną rzecz. Do instalowania programów używam aptitude, ale do aktualizacji systemu synaptica. A synaptic to przecież nakładka na apt-get. Czy nie popełniam błędu?
-
- Beginner
Nie. Ja cały czas używam na przemian Synaptica i Aptitude. Oba programy współpracują ze sobą.
Ja na przykład aktualizuje system i wyszukuje programy w synapticu, a jak znajdę to instaluję. A jak znam już program jaki chcę to używam aptitude i tak dalej.
Jak na razie każdy z nich widzi zmiany jakie zrobiłem drugim, więc chyba możesz używać ich obu na przemian.
Pozdrawiam
Ja na przykład aktualizuje system i wyszukuje programy w synapticu, a jak znajdę to instaluję. A jak znam już program jaki chcę to używam aptitude i tak dalej.
Jak na razie każdy z nich widzi zmiany jakie zrobiłem drugim, więc chyba możesz używać ich obu na przemian.
Pozdrawiam
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p= ... ght=#41233
Tu tak pogladowo stary temat kiedy apt-get kiedy aptitude.
Dla przykladu jak ktos sobie poczyta np. sidux ma zalecany apt nie aptitude.
Tu tak pogladowo stary temat kiedy apt-get kiedy aptitude.
Dla przykladu jak ktos sobie poczyta np. sidux ma zalecany apt nie aptitude.