Zmiana stylu w OpenOffice.org
Zmiana stylu w OpenOffice.org
Jak to zrobić? 

Kod: Zaznacz cały
openoffice.org-style-andromeda - Default symbol style for OpenOffice.org
openoffice.org-style-crystal - Crystal symbol style for OpenOffice.org
openoffice.org-style-hicontrast - Hicontrast symbol style for OpenOffice.org
openoffice.org-style-industrial - Industrial symbol style for OpenOffice.org
openoffice.org-style-tango - Tango symbol style for OpenOffice.org
Kod: Zaznacz cały
openoffice.org-gnome - GNOME Integration for OpenOffice.org (VFS, GConf)
openoffice.org-gtk - GTK+ Integration for OpenOffice.org (Widgets, Dialogs, Quickstarter)
-
- Senior Member
Hmm.... Widać, że menu nawet nie chce Ci się obejrzeć 
Narzędzia > Opcje > Widok > Rozmiar i styl ikon.
Całość wyglądu OO poprzez jego dostosowanie do KDE/Gnome uzyskujesz stosowną paczką integrującą, która również wprowadza pozycje OO do menu. Niestety, jeśli masz najnowszą wersję OO3 (u mnie jest to 3.0.0.6) i używasz KDE, to istnieje możliwość, że zainstalowanie paczki dla KDE, spowoduje, że OO w ogóle nie będzie się uruchamiać. Niestety jest to bug, który istnieje w kilku dystrybucjach (czy w Debianie, nie wiem).

Narzędzia > Opcje > Widok > Rozmiar i styl ikon.
Całość wyglądu OO poprzez jego dostosowanie do KDE/Gnome uzyskujesz stosowną paczką integrującą, która również wprowadza pozycje OO do menu. Niestety, jeśli masz najnowszą wersję OO3 (u mnie jest to 3.0.0.6) i używasz KDE, to istnieje możliwość, że zainstalowanie paczki dla KDE, spowoduje, że OO w ogóle nie będzie się uruchamiać. Niestety jest to bug, który istnieje w kilku dystrybucjach (czy w Debianie, nie wiem).
Korzystam z Fluxboksa. Raczej zainstaluję gnome'ową paczkę, bo bardziej lubię to środowisko. Menu przeglądałem, ale szukałem "preferencji". :P
No dobra, ale zmieniły się tylko ikonki. Wszelkie belki nadal są paskudne (szare jak w W95). Korzystam ze stylu GTK Nodoka-Midnight i w przeglądarce działa (epiphany). Da się coś z tym zrobić?
No dobra, ale zmieniły się tylko ikonki. Wszelkie belki nadal są paskudne (szare jak w W95). Korzystam ze stylu GTK Nodoka-Midnight i w przeglądarce działa (epiphany). Da się coś z tym zrobić?
-
- Senior Member