[+] Propozycja pakietu do repozytorium
[+] Propozycja pakietu do repozytorium
Ostatnio zdarzyło mi się pisać z gościem na temat obrazów z PowerISO. Znalazłem odpowiedni program i zastanawiam się, czy jest jakaś możliwość zaproponowania umieszczenia programu jako pakietu w repozytorium. Mamy ccd2iso, nrg2iso, fajnie by było gdyby daa2iso też się tam znalazło.
Dziękuję za informację, jednak mam problem z wypełnieniem zgłoszenia.
Doszedłem do miejsca w którym w nano pojawia się raport do obróbki.
Tutaj strona domowa projektu. Czytałem procedurę z odnośnika podanego przez Ciebie, ale nie ma tam odpowiedzi na zadawane przeze mnie pytania.
Doszedłem do miejsca w którym w nano pojawia się raport do obróbki.
Nie chcę narobić kwasu, w końcu zależy mi żeby program wszedł do repozytorium, a nie żeby wynikły jakieś nieprzyjemności. Nigdzie nie umiem doszukać się wersji programu, nie wiem co mam wpisać w upstream author (siebie czy autora programu?), w name (mój mail czy jego?) no i co w języku? Nie odróżnię cpp od cSubject: RFP: daa2iso -- daa2iso is converter from poweriso's DAA compressed/en$
Package: wnpp
Severity: wishlist
* Package name : daa2iso
Version : ?.?.?
Upstream Author :
Name : <somebody@example.org>
* URL : http://www.example.org/
* License : (GPL, LGPL, BSD, MIT/X, etc.)
Programming Lang: (C, C++, C#, Perl, Python, etc.)
Description : daa2iso is converter from poweriso's DAA compressed/encrypt$
(Include the long description here.)
-- System Information:
Debian Release: 5.0
APT prefers unstable
APT policy: (500, 'unstable')
Architecture: i386 (i686)

Tutaj strona domowa projektu. Czytałem procedurę z odnośnika podanego przez Ciebie, ale nie ma tam odpowiedzi na zadawane przeze mnie pytania.
Autorem (upstream, czyli "źródłowym"), jest Luigi Auriemma. Wersja daa2iso to 0.1.7a. Opiekunem będzie ten, kto się zaopiekuje, czyli stworzy pakiet Debiana (o ile się taki znajdzie, Ty też możesz spróbować). Językiem jest C, żeby to stwierdzić, trzeba rozpakować pakiet. Licencja GPL, czyli nie ma przeciwwskazań licencyjnych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ok, jeszcze ostatnie głupie pytanie i zabieram się do zgłoszenia buga w wnpp ;p W name mam podać Luigi'ego?
edit: Już nie trzeba :/ Wyniki szukania Więc to chyba na tyle (chyba że ITP != RFP ?). W każdym razie dziękuję Ci, może kiedyś skorzystam z tych informacji.
edit: Już nie trzeba :/ Wyniki szukania
Kod: Zaznacz cały
#463166 ITP: daa2iso -- Command-line tool for converting DAA
vikal,
I teraz skadkolwiek
wget [url]http://aluigi.org/mytoolz/daa2iso.zip[/url]
unzip -ddaa2iso daa2iso.zip
cd daa2iso/src
make
sudo cp daa2iso /usr/bin
daa2iso plik.daa plik.iso
Tak dla porządku: ktoś zgłasza RFP, czyli prośbę, a ktoś inny zabiera się za pakowanie i wtedy zgłasza ITP (zmienia RFP na ITP), a po spakowaniu zamyka zgłoszenie.lis6502 pisze:(...) Więc to chyba na tyle (chyba że ITP != RFP ?). W każdym razie dziękuję Ci, może kiedyś skorzystam z tych informacji.
Pozdrawiam
lis6502, jakoś nie moglem sobie poradzić z tym - może za bardzo "laikowy" jeszcze jestem.
Na razie pomogło to co napisał lays. Na tym będę się opierał.
A Windowsa już nie mam na komputerze w ogóle.
Może dzięki tobie rozwiąże się problem z daa w programie AcetoneISO2.
Może paczuszka będzie współpracowała z tym programem. Może...
Na razie pomogło to co napisał lays. Na tym będę się opierał.
A Windowsa już nie mam na komputerze w ogóle.
Może dzięki tobie rozwiąże się problem z daa w programie AcetoneISO2.
Może paczuszka będzie współpracowała z tym programem. Może...