LiveBox i brak internetu - Lenny
-
LiveBox i brak internetu - Lenny
Witam. To mój pierwszy post więc chciałbym się serdecznie przywitać, a więc witam. Mam problem z LiveBoksem TP. Wcześniej miałem Ubuntu i tam sprawa była prosta, wchodziłem w zakładkę "sieć" wpisywałem ssid i klucz web i internet śmigał. Pod Debianem próbowałem zrobić tak samo, ale to nie działa. Mam Debiana Lenny.
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam (od razu mówię, że szukałem na forum, ale nic mi nie pomogło, a także mało tematów było o WiFi).
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam (od razu mówię, że szukałem na forum, ale nic mi nie pomogło, a także mało tematów było o WiFi).
-
Trats_Hero, nie ma odpowiedzi typu bodajże wchodzę w sieć. Musisz podać jakieś konkrety. Jak na razie wiemy niewiele.
Masz zainstalowaną wersję Debiana Lenny, próbujesz nawiązać połączenie z internetem korzystając z Liveboksa. To jest stosunkowo mało abyś uzyskał pomoc.
Masz zainstalowaną wersję Debiana Lenny, próbujesz nawiązać połączenie z internetem korzystając z Liveboksa. To jest stosunkowo mało abyś uzyskał pomoc.
- Potrzebne są informacje:
- Jaka wersja jądra jest w zainstalowanym Debianie - wynik polecenia:
Kod: Zaznacz cały
uname -r
- Jakie środowisko graficzne masz zainstalowane?
- Jaki typ karty posiadasz --- odepnij niepotrzebne urządzenia od portów Usb, podepnij kartę i wydaj polecenie jako root i wklej wynik:
lsusb
- Może się jeszcze przydać wynik polecenia:
lspci
- Nie zapomnij przed wysłaniem wiadomości na serwer skorzystać z opcji Pisownia.
-
To może inczej
Domyślam się, że to laptop. Możesz podać chociaż jego model? 
Edit:
Wykonaj polecenie
,a następnie znów
.

Edit:
Wykonaj polecenie
# update-pciids
lspci
-
-