Witam. Automatyczna konfiguracja sieci poprzez DHCP podczas instalacji (Etch, amd64) ZAWSZE kończy się niepowodzeniem. Wszelkie inne używane przeze mnie dystrybucje (obecnie jestem na Ubuntu) bezproblemowo łączą się z siecią poprzez DHCP. Dlaczego Debian nie chce się połączyć?
Karta sieciowa jest zintegrowana z płytą główną: ASUS P5GC-MX/GBL
LordD pisze:Automatyczna konfiguracja sieci poprzez DHCP podczas instalacji (Etch, amd64) ZAWSZE kończy się niepowodzeniem. Wszelkie inne używane przeze mnie dystrybucje (obecnie jestem na Ubuntu) bezproblemowo łączą się z siecią poprzez DHCP.
Jakie kernel ma Etch? Może jest za stary na twój PC.
Może byś Lenny wypróbowal.
LordD pisze:Automatyczna konfiguracja sieci poprzez DHCP podczas instalacji (Etch, amd64) ZAWSZE kończy się niepowodzeniem. Wszelkie inne używane przeze mnie dystrybucje (obecnie jestem na Ubuntu) bezproblemowo łączą się z siecią poprzez DHCP.
Jakie kernel ma Etch? Może jest za stary na twój PC.
Może byś Lenny wypróbowal.
No właśnie się zorientowałem, że Etch ma archaiczne jądro. W Lennym jest już dużo nowsze, choć nie wiem dokładnie jakie, nie spodziewam się świeżynki. ¦ciągam właśnie Lennego i się okaże...
EDIT: Lenny na szczeście sobie poradził z netem. Trochę zdziwiony jestem, że wszystko na starcie jest tu bardzo stare... jądro, gnome, programy....