Mplayer tryb pojedynczej instancji

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
yantar
Member

Mplayer tryb pojedynczej instancji

Post autor: yantar »

Czy jest w Mplayerze opcja, ze po kliknięciu np. na plik czy wywołaniu z konsoli plik otworzy się już w otwartej instancji? Otwieranie każdego pliku z osobnym gui jest trochę irytujące. Nie moge się doszukać tego czy jest taka możliwość.
Akkon
Junior Member

Post autor: Akkon »

yantar, a nie lepiej korzystać z trybu konsolowego?
Z tego co się orientuje, to gui lubi płatać rożne figle. Ktoś kiedyś napisał, że nakładka graficzna zwyczajnie nie nadąża za rozwojem mplayera i jest w tym chyba sporo prawdy.

Pozdrawiam
yantar
Member

Akkon, wiesz ale siedzac w xach i chcac sobie obejrzec krotki filmik czy teledysk to troche przesada moim zdaniem za kazdym razem klepac cos w konsoli chociaz ja bardzo lubie :]. Chce zwyczajnie kliknac i otworzyc. Tyle, ze w Mplayerze jest to wyjatkowo upierdliwe bo nie dosc, ze otwiera sie kolejna instancja to jeszcze na zamknietych sterach jest zajete wyjscie wideo co skutkuje dodatkowym klikaniem, zeby to pozamykac. Nie wiem czy ja sie nie moge doszukac tego parametru, czy tez nikt nie wpadl na pomysl zaimplementowania trybu jednej instancji w mplayerze.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Było coś podobnego odnośnie otwierania pojedynczej sesji danego programu. Może w tym kierunku czegoś poszukaj.
Awatar użytkownika
ilin
Senior Member

Post autor: ilin »

Przenoś kolejne filmy na otwarte okno gmplayera i po sprawie.
W jednym bedzie odtwarzać.
yantar
Member

ilin pisze:Przenoś kolejne filmy na otwarte okno gmplayera i po sprawie.
W jednym bedzie odtwarzać.
W sumie dzieki za przypomnienie, nie wiem czemu ale w Linuksie odzwyczailem sie od drag&drop. Jest juz znacznie lepiej :]
ODPOWIEDZ