potrzebuj

Wszystko Off Topic
herr3ro

potrzebuję pomocy przy ściąganiu pliku

Post autor: herr3ro »

Witam!
Mam taki nietypowy problem, próbuję ściągnąć vmware-server, niestety plik jest wielki, ponad 500MB, a serwer nie obsługuje wznowień, mój DSL 6Mbit działa z prędkością ~1Mbit na dodatek równo co godzinę zrywa połączenie. Miałbym prośbę, jeśli ktoś ma możliwość pobrania tego pliku i umieszczenia go na jakimś ftp, program jest darmowy więc to chyba nie byłoby nielegalne. Z góry bardzo dziękuję bo już 3 dni się z tym męczę.

PS. Polska TPSA nie jest najgorszym dostawcą internetu, albo to moja wina że zachciało mi się w górach mieszkać.

Pozdrawiam!
snah
Beginner

Post autor: snah »

Podałbyś link do tego vmware. Podejrzewam, że szukałeś mirrora akceptującego wznowienia?
beta1
Beginner

Post autor: beta1 »

Dlaczego nie sprobujesz wget:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wget
działa szczególnie dobrze z powolnymi bądź niestabilnymi połączeniami, ponawiając pobieranie dokumentu aż do pełnego ściągnięcia lub przekroczenia zadanej przez użytkownika liczby prób. Próbuje wznawiać pobieranie od miejsca przerwania, stosując komendę REST przy FTP i Range przy HTTP, na serwerach, które je obsługują.
herr3ro

Nie wyraziłem się dość jasno, żeby pobrać vmware-server trzeba mieć konto w witrynie vmware, więc moją prośbę kieruję do osób, które takie konto mają lub byłyby tak uprzejme i założyły je. Zakładanie konta jest proste i szybkie nie trzeba czekać na żadne maile potwierdzające.

To jest link do strony gdzie są linki już bezpośrednio prowadzące do programu link
ja potrzebuję paczkę tar.gz z wersją 64-bit dla Linux oczywiście.

Nie ma tam opcji wyszukiwania mirrorów, i trzeba ściągać przez przeglądarkę, próba ściągnięcia przez wget kończy się ściągnięciem pliku login.php, ja sam używam kget, który to obsługuje wznowienia, jednak jak pisałem wcześniej problemem jest mój dsl, który zrywa połączenia, po ponownym połączeniu się, mam inne ip i po sesji... i nie mogę kontynuować pobierania.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

herr3ro, poszukaj rozwiązania z programem wget. Jest w internecie rozwiązanie ze skryptem na podobne przypadki. Nie mam tego pod ręką. Ale pamiętam rozwiązanie, że o nim gdzieś czytałem.
snah
Beginner

Post autor: snah »

Próbowałeś

Kod: Zaznacz cały

--user=user
       --password=password
           Specify the username user and password password for both FTP and HTTP file retrieval.  These parameters can be
           overridden using the --ftp-user and --ftp-password options for FTP connections and the --http-user and
           --http-password options for HTTP connections.
?
herr3ro

Po wielu dniach walki temat skończony, ktoś mi pomógł.

Ale tak swoją drogą to się zastanawiam czy było by w ogóle możliwe zrobienie czegoś żeby wznawiać takie dziwne downloady. Opcje --user i --password nie zadziałają bo nie jest tam zastosowane standardowe uwierzytelnianie, trzeba by wykorzystać opcje ciastek --cookie oraz --load_cookie niestety nie udało mi się tego zrobić, próbowałem wykorzystać ciastka z różnych przeglądarek niestety bez powodzenia.
ODPOWIEDZ