To teraz próbuj pozmieniać parametr card bo możesz mieć źle dobrany, ja swego czasu jak go zmieniłem to w końcu odpaliłem tuner radiowy na mojej karcie gdzie normalnie nie chciał mi działać na domyślnej konfiguracji jakiej używałem, poza tym w dokumentacji określającej numery kart są błędy, także tym bardziej posprawdzaj inne karty. Jak już ci tvtime działa to bardzo dobrze.
Za szybko się poddajesz, ja po raz pierwszy ze swoją kartą męczyłem się prawie cały rok (oczywiście z przerwami) zanim udało mi się jakiś obraz zobaczyć, kiedy jeszcze używałem jądra 2.6.6 i powiem szczerze że się opłaciło. Nie powinieneś się poddawać tak szybko:-) zwłaszcza, że teraz nie ma takich problemów z tym sprzętem co wtedy. Innymi słowy wkładaj kartę do środka i próbuj dalej:-)
Chyba mnie źle zrozumiałeś. Kanały są przesunięte o 72 pozycje.
Teraz kolejne pytania czym oglądać telegazetę i jak użyć pilota (w tvtime działa, ale tylko cyferki, zmiana kanałów i głośność), żeby NIE działał jak np: klawiatura ale jako oddzielne urządzenie.
Dlaczego tak jest w tvtime to wiele wyjaśni Ci jak spojrzysz do pliku ~/.tvtime/stationlist.xml
Jeśli chodzi o teletext to możesz spróbować programu alevt. Ale nie wiem czy z tą kartą (saa7134) będzie współpracował bo z moją (cx88xx) nie działa) był pisany pod karty na bttv.