Shadow pisze:After unpacking 117MB of additional disk space will be used.
Shadow pisze:Da się jakoś wybrać co on ma ściągać czy musi to wszystko ??
Wszystkie paczki są aktualizowane, no chyba, że niektóre przyszpilisz, lub coś w tym stylu, ale nie polecam tego. Przy Twoim necie, przykro mi to mówić, to poprosiłbym kolegę/koleżankę (zalecane ) o ściągnięcie pierwszej pyty CD Debiana Etch.
No właśnie Kaka' chciałem to zaproponować ;-)
Dzięki za pomoc, poproszę kolegż żeby mi ściągnął 1 cd etch i będzie po problemie :mrgreen:
Za kilka dni wrócę z nowymi problemami 8-) :mrgreen: :mrgreen:
A mój internet: Radiowy, w sieci orange, modem ED77. Nie miałem jak neostrady podłączyć więc został mi tylko ten. Mieszkam w takim miejscu że ciężko o internet :-(
Próbowałem upgrade do Etcha. Wszystko tak jak na stronie opisane.
Wpisałem "apt-get -u dist-upgrade" i ściągęło mi 250 mb przez noc. Jak ściągnęło wyłączyłem komputer. Teraz włączyłem i nic. Jak kde 3.0 było tak jest. ściągnąłem jeszcze kernel image, wcisnąłem alt + ctrl + f2 i wpisałem "dpkg-reconfigure xserver-xorg" coś wyskoczyło że nie można skonfigurować bo nie ma czy coś :-? Wpisałem "apt-get install xserver-xorg" to coś było że nie może być ainstalowany :-? Ale była też informacja żebym spróbował "apt-get -f install" Wpisałem coś się zainstalowało. Jeszcze raz "dpkg-reconfigure xserver-xorg" i nic. "apt-get install xserver-xorg" też nic, jeszcze mi wywaliło że xserver potrzebuje jakieś jeszcze plki ale "nie mają być zainstalowane" Po wpisaniu "startx" błąd że nie xserver nie może zostać uruchomiony.
Reset komputera i dalej jest kde 3.0 i nic się nie zmieniło. Coś źle zrobiłem czy mi się Debian już zepsuł ??
A i jeszcze nie mogę się z internetem połączyć :-x po próbie połączenia wyskakuje że /etc/ttyUSB0 nie zostało odnalezione czy jakoś tak. A w folderze patrzałem to niby jest.
Shadow pisze:Reset komputera i dalej jest kde 3.0 i nic się nie zmieniło. Coś źle zrobiłem czy mi się Debian już zepsuł ??
Coś źle robiłeś. 250 MiB ściągniętych przez noc to bardzo mało. Nawet samo KDE ma więcej. Coś musiałeś złe wpisy dać do repo lub coś w tym stylu. Niemniej jednak, coś źle zrobiłeś...
Shadow pisze:Wcześniej instalowałem kde-core, może dlatego tak mało ??
Tak czy siak to za mało. To, że instalowałeś kde-core raczej nic do tego nie ma. Sam system bazowy zajmuje więce niż około 300 MiB. Pokaż Twój sources.list