Strony si

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
Daniel87

Strony się pingują, ale nie ładują w przeglądarce - Etch

Post autor: Daniel87 »

Mam następujący problem, posiadam dystrybucję Debian 4.0 Etch i nie mogę się połączyć z internetem, ale np. wp z poziomu terminala ładnie się pinguje.

Co do samego dostępu do internetu u mnie w domu to sprawa wygląda następująco... Posiadam Net24 (odpowiednik Neostrady od Netii), podłączone do routera Asmax z wbudowanym modemem ADSL, do niego podłączony jest m.in. laptop, na którym zainstalowany jest Debian.

Czym może być spowodowane to, że pingują się strony, ale w przeglądarce już sie nie otwierają? Pod Ubuntu problem nie występuje. Jestem "zielony" jeśli chodzi o Linuksa, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
grucha
Beginner

Post autor: grucha »

Jaką masz przeglądarkę? Sprawdzałeś w innych? Jakie masz ustawienia trybu offline?
Awatar użytkownika
ilin
Senior Member

Post autor: ilin »

Problem moźe (powtarzam może) lezec w tym
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=11669

Ale to tylko sugestia i niech się wypowiedzą lepiej znajacy zagadnienie tego sprzętu.
Daniel87

Próbowałem porad z skalowaniem okien i zmianą wartości MTU, ale niestety nic nie pomaga :(
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
darborc

Post autor: darborc »

Sprawdź czy otwierają ci się strony zaczynające się od https, może problemem jest jakaś dziwna reguła na ruterze lub w twoim systemie i zablokowany port na którym działa www.
Daniel87

darborc pisze:Sprawdź czy otwierają ci się strony zaczynające się od https, może problemem jest jakaś dziwna reguła na ruterze lub w twoim systemie i zablokowany port na którym działa www.
Niestety nie otwierają się i takie :(
gorson
Beginner

Post autor: gorson »

Daj ping na:

Kod: Zaznacz cały

www.wp.pl
I spróbuj wpisać w przeglądarce ip które ci tam wyskoczy.
Jeżeli zadziała sprawdz DNSy
darborc

Post autor: darborc »

Możliwe też złe masz błędne ustawienia proxy w przeglądarce. Wyczyść też wszystkie możliwe ustawienia przeglądarki (historię, ciasteczka, cache).
fanatico
Beginner

Post autor: fanatico »

Jak strony się pingują ale nie wchodzą to może być DNS. Spróbuj tak jak podał gorson. A najlepiej to zrestartuj router.
sappa
Beginner

Post autor: sappa »

Tak ja napisal darborc, sprawdz proxy, sprobuj wejść na jakas stronke przez links'a (konsola) albo sprobuj sciagnac jakis policzek za jakiejs strony wget'em.
i wklej tu

Kod: Zaznacz cały

iptables -vL -n
iptables -vL -t nat -n
iptables -vL -t mangle -n 
ODPOWIEDZ