Niski download przez DC++ przez LAN

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
giaur
Member

Niski download przez DC++ przez LAN

Post autor: giaur »

Witam,

Nie wiem co sie dzieje i nie wiem nawet, gdzie szukac problemu...

Ostatnio zauwazylem, ze korzystajac z DC++ przez LAN bardzo spadla mi szybkosc pobierania od wszystkich. Przedtem nie bylo rzadkością ~8 MB/s, teraz tylko w porywach 300 kB/s. Co dziwniejsze, wszyscy sciagaja ode mnie z predkoscia do 10 MB/s.

Na Windows jest (w miarę) w porządku - tylko na Linuksie jest ten dziwny problem, ktory powstal po ktorejs aktualizacji. Co moze byc tego przyczyna? Download z internetu jest ok... nie chodzi tez na pewno o limit połączen, bo przez lan i tak sciaganie jest tylko od jednej osoby.

Gdzie szukac problemu? Korzystalem z natywnego klienta DC++ oraz DC++ z Windows pod Wine- zawsze download max 300 kB/s :shock:
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Sprawdź na innym kernelu.
giaur
Member

Hm przelaczylem kabel do karty zingegrowanej i jest dobrze... ale nie chce korzystac ze zintegrowanej, bo nie mam na win sterow do niej... czyli wina chyba jest w kernelu, gdzie po drodze popsuli sterownik do realteka czy co? :evil:

Co robic? Downgrade kernela raczejk nie chce robic... zintegrowana to ta wredna nvidia ktora zwieksza numerki interfejsu za kazdym razem :/
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

O realtekach i zwiększaniu numerków chyba ilin gdzieś napisał rozwiązanie. Jak sobie przypominam. Nie wiem czy u nas, czy na DUGu? Nie mogę teraz znaleźć.
giaur
Member

To chodzilo o nvidie zintegrowana, cos mi sie kojarzy ze jakies rozwiazenia bylo, chyba faktycznie na Dugu, na moim poprzednim kompie nic nie musialem robic tylko wystarczyla aktualizacja kernela i wywalenie network managera.

Na tym to nie dziala - czyli jak to sie mowi nie kijem to pałką :/ I tak zle i tak niedobrze. Najlepiej zeby cos sie dalo zrobic zeby poprzednia karta dzialala jak przedtem (realtek 8139 na pci) - downgrade kernela raczej nie wchodzi w gre :/
ODPOWIEDZ