Co to jest? ehh, wywal to... Potem daj:/dev/hda6 /mnt/win_d ntfs rw,users,uid=1000,gid=1000 0 0
Kod: Zaznacz cały
ntfs-3g /dev/hda6 /mnt/win_d
Co to jest? ehh, wywal to... Potem daj:/dev/hda6 /mnt/win_d ntfs rw,users,uid=1000,gid=1000 0 0
zrobilem jak radzisz i...Kaka' pisze:Co to jest? ehh, wywal to... Potem daj:/dev/hda6 /mnt/win_d ntfs rw,users,uid=1000,gid=1000 0 0
debian:/home/bart# ntfs-3g /dev/hda6 /mnt/win_d
Volume is scheduled for check.
Please boot into Windows TWICE, or use the 'force' mount option.
Jakbyś tak używał przycisku "Pisownia" to by było godnie...bart1983 pisze:bardzo przydatne linkidzieki! jeszcze jedno pytanie an ten temat: mam juz pelen dostem do tej partycji ale tylko z poziomu /mnt/win_d. Gdy odpalam ikonke "Komputer" na pulpicie jest tam dysk o nazwie "D" czylo luzz ale ale tam nie jest zamontowany
Nie można zamontować wybranego woluminu.
szczegóły:
[mntent]: warning: no final newline at the end of /etc/fstab
mount: according to mtab, /dev/hda6 is already mounted on /mnt/win_d
mount failed
Kiedy chcę dowiązać wyskakuje taka informacja:Kaka' pisze:Proszę Cię, sprawdzaj pisownię przed wysłaniem postu. Na forum jest do tego specjalny słownik - przycisk "Pisownia".
To zrób sobie dowiązanie do tego katalogu.bart1983 pisze:Mogę tylko dostać się do tego dysku z katalogu /mnt/win_d
Błąd "Niedozwolona operacja" podczas tworzenia dowiązania do "computer:///D.drive".
man ln
Coś pomieszałem i w /home/bart stworzył mi dwa dowiązania: D i win_d, teraz nie wiem jak mam się pozbyć dowiązania D a dowiązanie win_d jest nie tam gdzie bym chciał... ehh:|Kaka' pisze:Kod: Zaznacz cały
man ln