Witam!
Jestem początkującym użytkownikiem Debiana i mam mały problem z SMPlayerem. otóż:
mam włączonego compiza a kiedy odpalam smplayer i przełączam go do pełnego ekranu film nagle spowalnia. Otwierałem smplayer z konsoli z pozycji użytkownika ale niestety nie było żadnego niepokojącego komunikatu natomiast z pozycji root otrzymałem taką informację:
Qt: Session management error: Authentication Rejected, reason :
None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed
To jest SMPlayer v. 0.6.1 (SVN r1304) uruchomiony na Linux
Przeszukałem forum Ubuntu i forum smplayer ale niestety nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc. Czy da radę jakoś przyspieszyć ten obraz na pełnym ekranie?
pozdrawiam
Witam!
niestety na mplayer jest dokładnie tak samo. Próbowałem jeszcze z odtwarzać na gl gl2 xv i innych możliwych ale na fullscreenie albo obraz strasznie mruga albo film wogóle się nie włącza. Czy ten kominikat który wysłałem w poprzednim oknie ma coś wspólnego z programem?
Pozdro!
Rozwiązaniem było by napisanie skryptu ktory wyłaczał by compiza na czas używania smplayera (mplayera) i po zakonczeniu programu go znow zalaczal.
Na forum ubuntu gdzies widzialem cos zaczątki tego.