Szanowni Państwo!
Czasem kiedy klikam na ikonę skrót w menu lub wpisuję polecenie uruchomienia programu z konsoli zaczyna migać ikona przy kursorze myszy, tak jak zawsze, kiedy program się uruchamia.
Potem nie dzieje się nic.
Można klikać na ikonkę w nieskończoność...
Mam wrażenie, że mimo tego, że nic nie widać w x-ach, program się uruchamia, tylko nie widać tego w KDE.
Używam KDE 3,59, Debiana SID.
Architektura AMD64.
Pozdrawiam linuksową brać
HF
Ps. Ten błąd nie występuje zawsze, ale często.
Ps. II. Jest cukierkowy.
Ps. III. Kiedy uruchamiam program z konsoli, nie otrzymuję żadnego komunikatu błędu.
Ps. IV. Kiedy wydam polecenie zamknij system czasem mam wrażenie, że Debian stara się odpalić program "zawieszony w tle".
[+] Programy nie zawsze si
Kod: Zaznacz cały
Kiedy uruchamiam program z konsoli, nie otrzymuję żadnego komunikatu błędu
Spotyka mnie to przy okazji uruchamiania różnych, podstawowych programów, takich jak np.: Amarkok, Gwenview, Krusader.
Jeżeli uruchamiam program z terminala, terminal wyświetla coś takiego:
Wygląda to dosłownie tak, jakby program uruchamiał się w nieskończoność. Nie dzieje się tak zawsze i nie wiem, co można zrobić, żeby błąd powtórzyć. Zdarza się on przy różnych kombinacjach uruchomionych programów i zarówno przy uruchamianiu z konsoli, jak i poprzez skróty.
Edit - Dodatkowe informacje:
I. Po wydaniu polecenia uruchomienia programu, który ma własny splashscreen (np. Konquistador, albo Amarok) splash pojawia się i "wisi". Widać również w pasku zadań, że program się uruchamia. Po kliknięciu LPM na splash, tenże znika i program nie daje się już uruchomić.
II. Po resecie wszystko wraca do normy i programy można znowu uruchamiać, uruchamiają się normalnie, działają bez zarzutu, aż do chwili, kiedy znowu coś nie odmówi uruchomienia...
[ Dodano: 2008-06-29, 01:09 ]
Być może udało się rozwiązać problem.
Okazało się, że programy się jednak uruchamiają, ale po bardzo długim czasie (po paru minutach).
HTop pokazał, że zasoby zjada FAMD.
Tutaj znajduje się topic na ten temat:
FAMD - co to takiego?
Zamieniłem FAMD na GAMIN wg instrukcji.
Wydaje mi się, że teraz wszystko śmiga jak malina
Będę raportował, czy to rozwiązało problem, czy nie.
Edit: Problem rozwiązany
Wszystko działa fantastycznie 
Jeżeli uruchamiam program z terminala, terminal wyświetla coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
linijka pierwsza: "hf@AWP:~$ amarok"
linijka druga: tylko kursor
Edit - Dodatkowe informacje:
I. Po wydaniu polecenia uruchomienia programu, który ma własny splashscreen (np. Konquistador, albo Amarok) splash pojawia się i "wisi". Widać również w pasku zadań, że program się uruchamia. Po kliknięciu LPM na splash, tenże znika i program nie daje się już uruchomić.
II. Po resecie wszystko wraca do normy i programy można znowu uruchamiać, uruchamiają się normalnie, działają bez zarzutu, aż do chwili, kiedy znowu coś nie odmówi uruchomienia...
[ Dodano: 2008-06-29, 01:09 ]
Być może udało się rozwiązać problem.
Okazało się, że programy się jednak uruchamiają, ale po bardzo długim czasie (po paru minutach).
HTop pokazał, że zasoby zjada FAMD.
Tutaj znajduje się topic na ten temat:
FAMD - co to takiego?
Zamieniłem FAMD na GAMIN wg instrukcji.
Wydaje mi się, że teraz wszystko śmiga jak malina

Będę raportował, czy to rozwiązało problem, czy nie.
Edit: Problem rozwiązany