Kod: Zaznacz cały
moorie -f scieżka -p hasło
2. Ta automatyczność nic nikomu nie przeszkadza, jeśli skrzynka nie działa jesteś automatycznie przerzucany na inną. Chyba nie masz wymagań, że "z tej skrzynki chciałbym korzystać, a z tamtej nie". Jeśli uważasz, że niektóre skrzynki są wolne i dla tego wolisz mieć wybór, to ja przy łączu 10 mb/s każdy filmik 300 mb ściągam w ~10 min.
Ad1. Zresztą nie zamieram cię więcej namawiać, każdy wybiera co lubi :]. Jednak zdaje mi się, że nikomu nie zaszkodzi choćby spróbować konsoli. To już jest chyba taki stereotyp dla dużej części społeczeństwa internautów (szczególnie tych młodych), że konsola jest nie wygodna i ogólnie sam Linux to dla jakiś maniaków informatyki(z jakim kolegą nie zagadam to choć nigdy Linuksa nie widział na oczy odpowiada, "daj spokój przecież to nie ma możliwości, nie chce" itp.) "Syndrom" z konsolą jest chyba spowodowany Windowsowskim DOSem, który do cudów nie należał raczej. Ale konsola w Linuksie to inna bajka.
Ad2. Jeśli odrzucasz moorie pozostaje ci czekać na klienta w Javie, przesiąść się na Windowsa lub przerzucić się na torrenty lub coś innego.
Ad3. Sam kiedyś tak jak ty chciałem zainstalować sobie Moorhunta w Linuksie. wyszło na to, że więcej babrania było z Moorhuntem (który i tak później nie działał) niż z moorim.
Ad4. Jeszcze jednym klientem wartym polecenia (pisanym w Javie) jest op2m.
Pozdrawiam