[+] modem st330 net24 - Debian Lenny
Dobra sprawdziłem.
Sam skrypt nie działa. Po zainstalowaniu pakietów jest ok. Chociaż w moim przypadku musiałem odhashować opcję debug.
Niestety nie mogłem skorzystać z pakietów od otw, ponieważ moja platforma to i386.
Przerobiłem skrypt, tak, że po wpisaniu
Kolejna rzecz jaką zauważyłem jest readme.txt. Piszesz tam o edytorze kate i gedit, które nie są domyślnie instalowane. Domyślnie instalowany jest edytor nano.
http://rapidshare.com/files/122795746/Net24.7z
Spakowałem 7z, ponieważ tylko to mam w windowsie (tfu).
Czekam na komentarze.
I mam jescze 2 pytania.
1 czy dałbyś radę tak przerobić skrypt, żeby nie trzebabyło edytować speedtch? Ja jeżeli znajdę czas, to nad tym posiedzę.
2 Nie korzystam z komputera sam, dlatego zależy mi na tym, żeby częśc aplikacji była po polsku. Czy może mi ktoś napisać, jak mogę zmienić język w np. ice weasel? Mam ściągnięty polski langpack, ale nawet po tym program uruchamia się po angielsku. To się tyczy większości aplikacji. Jedyna, która uruchamia się po polsku, to opera. Oczywiście podczas instalacji systemu zaznaczyłem język pl.
fnmirk, pierwszy raz mam styczność z linuksem, więc do wybrania trybu ekspert w instalacji jeszcze mi daleko.
Sam skrypt nie działa. Po zainstalowaniu pakietów jest ok. Chociaż w moim przypadku musiałem odhashować opcję debug.
Niestety nie mogłem skorzystać z pakietów od otw, ponieważ moja platforma to i386.
Przerobiłem skrypt, tak, że po wpisaniu
Skrypt sam instaluje potrzebne rzeczy, włącznie z pakietami deb zawartymi w katalogu (wszystkie są na platformę i386). Należy mieć płytę z debianem w napędzie../net24-install.sh
Kolejna rzecz jaką zauważyłem jest readme.txt. Piszesz tam o edytorze kate i gedit, które nie są domyślnie instalowane. Domyślnie instalowany jest edytor nano.
http://rapidshare.com/files/122795746/Net24.7z
Spakowałem 7z, ponieważ tylko to mam w windowsie (tfu).
Czekam na komentarze.
I mam jescze 2 pytania.
1 czy dałbyś radę tak przerobić skrypt, żeby nie trzebabyło edytować speedtch? Ja jeżeli znajdę czas, to nad tym posiedzę.
2 Nie korzystam z komputera sam, dlatego zależy mi na tym, żeby częśc aplikacji była po polsku. Czy może mi ktoś napisać, jak mogę zmienić język w np. ice weasel? Mam ściągnięty polski langpack, ale nawet po tym program uruchamia się po angielsku. To się tyczy większości aplikacji. Jedyna, która uruchamia się po polsku, to opera. Oczywiście podczas instalacji systemu zaznaczyłem język pl.
fnmirk, pierwszy raz mam styczność z linuksem, więc do wybrania trybu ekspert w instalacji jeszcze mi daleko.
Wróciłem. No więc tak.... Skrypt został przerobiony na domyślne Debianowe "su". otw, wrzucił do niego pakiety jakieś, tylko żeby ich użyć trzeba je zainstalować "ręcznie", jak będę miał czas, to wszystko zautomatyzuję w tym skrypcie.
Nie mogłem spakować do tara, tych pakietów ponieważ obecnie zmuszony jestem używać Windows, a WinRAR domyślnie nie ma pluginów umożliwiających taką opcję.
Co do pakietów z płyty CD, to o tym zapomniałem (odkąd mam router, nie zwracam uwagi na takie rzeczy :-P ).
Czyli do zrobienia:
-zintegrowanie paczek ze skryptem, automatyczna instalacja;
-utworzenie kilku wersji na różne platformy Debiana (i386, x64 itd);
-paczki w TAR
-znalezienie testerów
-jak będzie to działać, to może jakieś proste GUI w GTK, czy czymś tam...
Nie mogłem spakować do tara, tych pakietów ponieważ obecnie zmuszony jestem używać Windows, a WinRAR domyślnie nie ma pluginów umożliwiających taką opcję.
Co do pakietów z płyty CD, to o tym zapomniałem (odkąd mam router, nie zwracam uwagi na takie rzeczy :-P ).
Czyli do zrobienia:
-zintegrowanie paczek ze skryptem, automatyczna instalacja;
-utworzenie kilku wersji na różne platformy Debiana (i386, x64 itd);
-paczki w TAR
-znalezienie testerów
-jak będzie to działać, to może jakieś proste GUI w GTK, czy czymś tam...
To nie jest wytłumaczenie :-D Pod Windows istnieje program, który obsługuje wszystkie formaty archiwów występujących w Linuksie, łącznie z pakietami.deblocalh0st pisze:Nie mogłem spakować do tara, tych pakietów ponieważ obecnie zmuszony jestem używać Windows, a WinRAR domyślnie nie ma pluginów umożliwiających taką opcję.
http://www.7-zip.org/pl/
Posiada ładne i sprawne gui pod Windows.