Obraz z karty tv si

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
mlabun

Obraz z karty tv się zawiesza

Post autor: mlabun »

Witam. Mam kartę tv Leadtek Winfast TV 2000 XP RM. Do niedawna wszystko chodziło pięknie. Teraz pojawia się taki problem, że gdy oglądam TV to po jakimś czasie obraz się zawiesza i nic się nie da z tym zrobić. Można jedynie wyłączyć komputer przyciskiem PWR i włączyć ponownie. Jednego razu wiesza się po 2 minutach a innym razem nawet po godzinie. Nie ma znaczenia jakim programem oglądam TV. Może ktoś miał taki sam problem i go rozwiązał?
Awatar użytkownika
mesiu84
Beginner

Post autor: mesiu84 »

a napisz jeszcze co zrobiłeś że przestało ci to działać tak jak dawniej, bo jakoś jeszcze nie spotkałem się z czymś takim że się samo zrobiło :) przynajmniej przy karcie telewizyjnej
mlabun

Post autor: mlabun »

Prawdopodobnie po aktualizacji tak się stało. Niestety nie mam pojęcia która aktualizacja zaszkodziła działaniu karty tv. W tym samym momencie zaczął się problem z samym programem xawtv. Muszę go uruchamiać z opcją -nodga. Dokładnie jest tak że pierwsze uruchomienie może być bez opcji nodga. Natomiast jeśli chcę uruchomić xawtv po raz drugi to muszę dodać parametr -nodga.
ODPOWIEDZ