mam problem z instalacją ratlink rt61. Postępowałem zgodnie z poradnikiem http://debian.linux.pl/index.php?sid=54 ... ad521b2acf
ale coś poszło nie tak i pod koniec instalacji komputer się zawiesił

Podczas startu systemu dostaję informację że nie ma czegoś w modprobe.d - nie zdążyłem przeczytać więc dokładnie nie wiem o co chodzi, wszystko startuje niby ok ale x-y nie. Ekran jest czarny i tyle.
Jak wyciągnę kartę wszystko startuje tak jak powinno. Spróbowałem też wpiąć ją po starcie systemu, ale wiesza komputer. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Aha mój komp to IBMT21
Nie mam pomysłu gdzie zacząć, bardzo proszę o jakąś radę.
Pozdrawiam
P.S.
Sterownik którego użyłem to v1.1.0-b2, ale na stronie widzę że pisze że to sterownik do wersji B, w jaki sposób po instalacji ze źródła mogę ją wyinstalować i ponownie spróbować to zrobić? Kiedy wczoraj karta nie wieszała jeszcze systemu wynik lspci nie podawał że to wersja B- czy od tego mogą brać się moje problemy ze startem x-ów?
Wczoraj zapomniałem dodać że mój system to Lenny 4.0 wersja jajka 2.6.18-4-686
Mam prośbę mógłbyś mi napisać w którym katalogu są logi ze startu systemu? Chodzi mi o tekst który widze w konsoli, czy jest on zapisywany gdzieś?
Mam jeszcze pytanie czy 2.6.24 wspiera już rt61? Jeżeli tak to może łatwiej jądro zmienić

Proszę o pomoc, chcę to naprawić, ale sam nie dam rady.