Elo!
Właśnie zainstalowałęm XFCE (dzięki Kaka`) i chcę pozbyć się KDE. I tutaj pojawiają się 2 pytania.
1. Czy dobrze robię pozbywając się
2. Jeśli tak,jak to zrobić
I nie związane z tematem
Jak utworzyć plik .conkyrc? Tzn ja robię tak,jak w Windowsie. Prawy>utwórz nowe>plik tekstowy>.conkyrc i mi się nic nie pokazuje. Robię więc tak samo,ale jako nazwę podaję np a i jest ok. Czy to wina tego,że jest kropka na początku? Jeśli tak,to czy musi ona być i wtedy jak stworzyć plik z kropką na początku?
YagAA pisze:I nie związane z tematem
Jak utworzyć plik .conkyrc? Tzn ja robię tak,jak w Windowsie. Prawy>utwórz nowe>plik tekstowy>.conkyrc i mi się nic nie pokazuje. Robię więc tak samo,ale jako nazwę podaję np a i jest ok. Czy to wina tego,że jest kropka na początku? Jeśli tak,to czy musi ona być i wtedy jak stworzyć plik z kropką na początku?
jeśli znajdujesz sie w katalogu w którym chcesz go utworzyć, a jeśli znajdujesz sie w innym katalogu, to przed nazwą pliku podaj ścieżkę dostępu. touch tworzy puste pliki.
możesz też utworzyć plik edytorem tekstu, np. jeśli w vim podasz nazwę nie istniejącego pliku, to automatycznie go utworzy, oraz możesz od razu wpisać zawartość pliku.
podczas logowania możesz wybrać co ma sie załadować, a w kdm domyślnie ładowane jest poprzednia sesja, a w gdm przy wyborze sesji pyta się czy wybrana sesja ma by domyślna.
aloha
-----
edit
//czemu moje posty zawsze wolniej dochodzą?
a co zrobiłeś że błąd wyskakuje?
bo jeśli byś robił to co tutaj Ci radzimy to raczej nie było by problemów.
podaj dokładnie co robiłeś przed wystąpieniem błędu.
Instalowałem conky,kadu,firefoxa (który,jak się później okazało był standartowo w wersji testowej,ale pod inną nazwą;p) i XFCE. Nic więcej chyba nie instalowałem. Conky instalowałem tak (bo chyba przez to się spsuło)
http://radex.risp.pl/moje/forum/conkyrc to zapisałem w /home/yagaa/ jako .conkyrc
I uruchomiłem je. Zrestartowałem komputer,żeby przejsć na XFCE i wyskakuje taki błąd...