Chcialem zapytac czy jest jakis sposób na poprawienie wyglądu interface'u OO.org, chodzi mi o zmniejszenie rozmiaru samego paska i czcionki głównego menu (plik. edycja, widok...).
Obecnie wygląda to tak jak na kawałku screena zamieszczonego do postu (porównanie z iceweasel).
Domyslny wygląd okien mozna bylo zmienic w centrum sterowania kde jednak nie dziala to na oo
# apt-get install openoffice.org-kde
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
Sugerowane pakiety:
kmail kaddressbook
Zostaną zainstalowane następujące NOWE pakiety:
openoffice.org-kde
0 aktualizowanych, 1 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 10 nieaktualizowanych.
Konieczne pobranie 0B/434kB archiwów.
Po rozpakowaniu zostanie dodatkowo użyte 1016kB miejsca na dysku.
shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: Nie ma takiego pliku ani katalogu
shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-kde.
(Odczytywanie bazy danych ... 82241 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.)
Rozpakowanie openoffice.org-kde (z .../openoffice.org-kde_2.0.4.dfsg.2-4_i386.deb) ...
Konfigurowanie openoffice.org-kde (2.0.4.dfsg.2-4) ...
odpaliłem oo i wygląda ok z jedną wadą.. cos nie tak z czcionkami..
Nie mam teraz dostępu do linuxa i nie mogę tego sprawdzić, ale zainstaluj ten pakiet z powrotem, i popatrz, czy nie można czcionek ręcznie zmienić w jakimś pliku w twoim katalogu domowym w katalogu .openoffice.org lub .openoffice.org2