compiz.real (core) - Warn: No GLXFBConfig for depth 32
KDE nie odpowiada na moje polecenia. Jedynia reakcja to jak myszkę przeciągnę w prawy górny róg to okienka mi się przestawiają by któreś wybrać (chyba)
Instalowałem wg. how-to zamieszczonego na stronie. Sterowniki od k. graficznej mam zainstalowane. Debian etch
Xorg był konfigurowany przez instalator więc pewnie jest prawidłowo skonfigurowany.
Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby compiz działał bez dodawania wpisów do xorg.conf
Masz DefaultDepth 16 zamiast DefaultDepth 24
Po za tym faktycznie masz po dwie sekcje Section "Screen". Nie wiadomo która jest aktywna.
Roboty jest mało.
W/g tego http://kaka.ovh.org/howto/nvidia_drivers/ zainstaluj sterowniki NVI*, na koniec dodaj wpisy do xorg.conf według tego howto z którego instalowałeś compiza.
Skonfigurowałem ponownie Xorg'a i zrobiłem reinstalke sterowników. Na końcu instalacji wybrałem by skonfigurowało Xorg'a. Umieściłem wpisy w pliku konfiguracyjnym jakie miały się znaleźć do działania compiz'a. ¯eby nie robić zamieszania aktualną konfiguracje Xorg'a zamieszczam w poprzednim poście. Odkryłem że po wyłączeniu compiz'a KDE dalej nie działa prawidłowo.
Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby compiz działał bez dodawania wpisów do xorg.conf
A mi sie jeszcze nie zdarzyło, zeby te magiczne wpisy pomogly. Ogolnie moge to skwitowac jednym zdaniem: masz etcha - masz przesrane (czytaj: 90% szans ze compiz nie pojdzie).
Problem lezy w wersji xorg, w najnowszej nie trzeba dodwac zadnych wpisow do xorg (nie wiem od ktorej wersji to sie zmienilo, wiec byc moze i w lennym juz dziala).
Ale juz tyle razy o tym tu pisalem ze nie chce mi sie tego powtarzac znow...