Witam.
Szukalem na forum podobnego tematu, ale nic satysfakcjonujacego nie znalazlem. Pokazaly mi sie jedynie posty dotyczace braku dzwieku po aktualizacji itp, a ja dzwiek mam, jednakze jest z nim problem.
Mianowicie chodzi o to ze przy wiekszym natezeniu, dzwiek w np.: audiacity troche trzeszczy, jest niewyrazny itp.
Znalazlem temat w ktorym bylo napisane ze moze to byc wina gstreamer0.10-plugins-base-ze nowsza wersja zle wspolpracuje z systemem, wiec trzeba przeinstalowac go do tej wersji 0.10.10-4 i ze wtedy wszystko bedzie dobrze.
Juz mialem to zrobic, ale w miedzy-czasie wlaczylem sobie radio internetowe - na pluginie do FF od mplayera (gra z przegladarki) i tu wydaje mi sie ze niema problemu, dzwiek zdaje sie byc czysty. Ale w audiacious nadal sa trzaski.
Czym to moze byc spowodowane? Karta ziintegrowana.
Pozdrawiam i czekam na pomoc
PS: Czy da sie zgrywac ta muzyke z mplayer plugin, z przegladarki?
S
do niedawna siedzialem na windowsie- i tam bylo wszystko cacy- zewnetrzne kolumny ze wzmacniaczem -i gralo extra...teraz siedze juz tylko na linuxie i gdyby nie to-to wszystko bylo by cacy.
Laptop od nowosci nie byl rozkrecany itp.
Gdyby chodzilo tylko o wbudowane glosniczki to nie zawracalbym sobie tym nawet "gitary" ale....czasmi poprostu sie chce posluchac glosniej muzyki, a skoro kiedys moglem- dlaczego nie teraz.
pzdr
Laptop od nowosci nie byl rozkrecany itp.
Gdyby chodzilo tylko o wbudowane glosniczki to nie zawracalbym sobie tym nawet "gitary" ale....czasmi poprostu sie chce posluchac glosniej muzyki, a skoro kiedys moglem- dlaczego nie teraz.
pzdr
po ingerencji w PCM- jest jakby lepiej- szkoda tylko ze to, robi ciszej....ale wydaje sie ze trzaskow niema- przynajmniej na audiacious.
Czy jest jakis program do wzmocnienia/poprawienia itp sygnalu z audiacious? cos w stylu WOW do Winampa?
pzdr
PS: czy to u wszystkich czy tylko u mnie- dopiero po ustawieniu suwaka powyzej 50% glosnosci (master)slysze cokolwiek- jesli suwak jest ustawiony nizej- nie slysze nic, lub bardzooo slabo.To normalne? W windowsie zawsze mialem glowny suwak na poziomie 15-25% i gralo glosno, a na linuxie jest problem.
Czy jest jakis program do wzmocnienia/poprawienia itp sygnalu z audiacious? cos w stylu WOW do Winampa?
pzdr
PS: czy to u wszystkich czy tylko u mnie- dopiero po ustawieniu suwaka powyzej 50% glosnosci (master)slysze cokolwiek- jesli suwak jest ustawiony nizej- nie slysze nic, lub bardzooo slabo.To normalne? W windowsie zawsze mialem glowny suwak na poziomie 15-25% i gralo glosno, a na linuxie jest problem.