Microsoft Comfort Optical Mouse 3000
http://dug.net.pl/faq/faq-7-71-myszka_z ... iskami.php
Może ten artykuł ułatwi rozwiązanie.
Może ten artykuł ułatwi rozwiązanie.
Po wpisaniu w konsoli imwheel -k -b "000089" pokazuje mi się to:
Może to dlatego, że moja mysz ma tylko jeden guzik z boku?INFO: imwheel(pid=8544) killed.
INFO: imwheel started (pid=8546)
Unrecognized wheel action in config. Ignoring action.
Thumb1
Unrecognized wheel action in config. Ignoring action.
Thumb2
To musisz troszeczkę inaczej konfigurować ponieważ od czasu kiedy ten artykuł powstał zmieniło się sporo w konfiguracji samego systemu.
Pewne posunięcia opisane w artykule mogą już nie działać tak samo. Może dojdziesz po opcjach, jak to zmieniać i co zmieniać.
Ja proponowałbym Ci zakup przejściówki z USB-->PS/2. Ponieważ klawiatura i mysz USB pod Linuksem zawsze sprawiały jakieś problemy.
>>To udało się mnie jeszcze znaleźć<<
Pewne posunięcia opisane w artykule mogą już nie działać tak samo. Może dojdziesz po opcjach, jak to zmieniać i co zmieniać.
Ja proponowałbym Ci zakup przejściówki z USB-->PS/2. Ponieważ klawiatura i mysz USB pod Linuksem zawsze sprawiały jakieś problemy.
>>To udało się mnie jeszcze znaleźć<<
Tego to Ja nie wiem :-DMartodox pisze:Jak mogłem namieszać ze sterownikami grafiki podążając instrukcją z twojego ostatniego posta?
Co właściwie zrobiłeś.
Uruchom z płytki cd Ubuntu i zobacz co zmieniłeś w /etc/X11/xorg.conf
Przywróć plik z kopii (mam nadzieję, że taką posiadasz).
>>Poczytaj o tej myszy jak to jest robione w Gentoo<<
Heh, trochę poszukałem i naprawiłem. Skasowałem wszystkie pliki i pakiety, które kazali zainstalować z tych tekstach :-P potem zainstalowałem na nowo sterownik grafiki i skonfigurowałem na nowo xorg.conf. Działa wzorowo :-D
Ale mysz nadal nie działa tak, jak ma :-P Jak sprawdzić wersje xorg i jak sprawdzić, którym guzikiem jest ten boczny? Bo coś się mi zdaje, że konfiguruje to dobrze, tylko, że nie do tego guzika. Przed chwilą udało mi się uruchomić przód-tył ale było to zamiast przewijania góra-dół więc trzeba było to zmienić. Czyli można, ale nie wiem jak skonfigurować :-P Gdzie znajdę opisy tych guzików?
[ Dodano: 2008-05-01, 20:28 ]
Acha. Jak podłącze mysz przez ps2, to nic nie zmienia. Klawisz nadal nie cofa tak, jak powinien :-P
Jeszcze jedno. Teraz to tego nie rozumiem :-P Guzik działa, ale zamiast do tyłu, to działa do przodu :-P Jak to zamienić? :-D
Ale mysz nadal nie działa tak, jak ma :-P Jak sprawdzić wersje xorg i jak sprawdzić, którym guzikiem jest ten boczny? Bo coś się mi zdaje, że konfiguruje to dobrze, tylko, że nie do tego guzika. Przed chwilą udało mi się uruchomić przód-tył ale było to zamiast przewijania góra-dół więc trzeba było to zmienić. Czyli można, ale nie wiem jak skonfigurować :-P Gdzie znajdę opisy tych guzików?
[ Dodano: 2008-05-01, 20:28 ]
Acha. Jak podłącze mysz przez ps2, to nic nie zmienia. Klawisz nadal nie cofa tak, jak powinien :-P
Jeszcze jedno. Teraz to tego nie rozumiem :-P Guzik działa, ale zamiast do tyłu, to działa do przodu :-P Jak to zamienić? :-D