Problem z aptitude

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
psv
Beginner

Post autor: psv »

Ja przetestowałem i dlatego odradzam innym. Sam na własnej skórze doświadczyłem, ale widocznie to i tak nie ma znaczenia.
Awatar użytkownika
3ndriu
Beginner

Post autor: 3ndriu »

Ja na lennym używam wyłącznie aptitude. Po apt-geta sięgam tylko, gdy robię autoclean i nie dzieją się u mnie żadne cyrki. Wszystko działa tak jak powinno.
psv
Beginner

Post autor: psv »

Ja powiem tak: w 95% przypadków używanie aptitude nic nie psuło, ale czasem coś się pieprzyło. O tym, co, nie będę pisał po raz setny. Na forum wiele razy to pisałem.
stoper
Beginner

Post autor: stoper »

yantar pisze:Aptitude jest zalecane do Etcha. W Lennym jest tak samo jak kazdy inny program w fazie testow i zawsze jest ryzyko, ze cos nabroi. Nie jest natomiast zalecany do uzywania na Sidzie. No ale skoro go ludzie nie przetestuja no to wiadomo... =]
O i to jest ważna wskazówka dla userów. Dzięki yantar.
Przymierzałem się właśnie do przejścia na aptitude (zalecane przez część Kolegów), gdyż 'apt-get' troszkę przedobrza z doradzaniem softu ale z wcześniejszych prób z aptitude też mam niezbyt miłe doświadczenia.
Poza tym 'synaptic' czasem pomaga gdy 'apt-get install' nie daje rady.
ODPOWIEDZ