Tak wiem... już się bawiłem tymi sterami jakiś czas temu, ale na forum ubuntu dawali zgoła odmienny sposób instalacji który jakby to powiedzieć nie odnosił skutku i na tamtym forum już nie mieli pomyslów:P. Myślę że najpierw zainstaluje te stery jednak na emulowanym systemie bo najbardziej zależy mi na skanerze, a po za tym goni mnie czas.Sćciągnołem tego virtualbox jakbym miał jakieś problemy to dam znać.
[ Dodano: 2008-04-13, 14:57 ]
Dobra zainstalowałem virtualboxa, a na nim windows xp chodzi zaskakujaco szybko. Teraz pytanie jak zrobić aby wykrył usb?
[ Dodano: 2008-04-13, 15:47 ]
Kurde ponoć powinna być jakaś opcja USB w ustawieniach tego virtualboxa, ale nic takiego nie mam. Więc?
[ Dodano: 2008-04-13, 15:52 ]
Ok trzeba było w /etc/fstab dodać na koncu linijke
Kod: Zaznacz cały
none /proc/bus/usb/ usbfs devgid=,devmode=664 0 0
i pojawiła sie opcja "USB" w menu virtalboxa.Teraz odpale tą winde mam nadzieje że wykryja skaner/drukarke
[ Dodano: 2008-04-13, 17:25 ]
No dobra skaner dziala drukarka też :-P Tylko cholera to USB dziala mi tylko wtedy kiedy jestem lognięty z roota inaczej nie mogę zamontować urządzeń usb do systemu gościa.Ale ważne że działa :-P Gdyby ktoś miał jeszcze chwilke czasu to prosze o pomoc w tym temacie
http://www.debian.linux.pl/viewtopic.php?t=7950