Kontrolka aktualizacji w KDE

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
UxY

Kontrolka aktualizacji w KDE

Post autor: UxY »

Witam :)

Chciałbym miec taki bajer co mnie informuje ze nowe aktualizacje są dostępne :) żęby mi sie w trayu pokazaywała jakas tam ikonka - da sie coś takiego w miare łatwo zrobićź? Mam skleroze i jak mi cos nie pzypomni to nie zrobie tej aktualizacji a potem nagle mam pół systemu do aktualizacji ;]

Debian w wersji 4.0

Pozdro :)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Dla GNOME można, dla KDE to nie wiem. Można by jakiś skrypcik pewnie zrobić ale po co? Ja zawszę gdy odpalę kompa, pierwsze co robię to uruchamiam MuttNG, ekg2, moc, a po nich aktualizację.
UxY

Post autor: UxY »

da sie na pewno tylko jak :) miałem taiee cus od razu w kubuntu i dlatego tak pytam :)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Kubuntu a Debian to nie to samo mimo, że tu i tu masz KDE. Tam ktoś mógł coś takiego napisać specialnie dla *buntu

Jedyne co znalazłem to: adept-installer i adept-updater Ale szukałem to na szybkiego więc nie wiem czy to akurat to...

Dla GNOME jest apt-watch-gnome
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

UxY, aktualizacje są codziennie, więc nie ma sensu coś instalować co Cie będzie powiadamiało, bo to zacznie wkurzać, po prostu odpalaj codziennie aktualizacje ;)
ODPOWIEDZ