[+] Postfix konfiguracja potrzebne sprawdzone HOWTO
[+] Postfix konfiguracja potrzebne sprawdzone HOWTO
Bardzo potrzebuje jakiegos b. dobrego hotodo do postwixa, juz kilka z neta przerobilem i nie mam sil bo zawsze cos nie dziala! Chce by postwix + by z autluka chodzilo + jakis SSL +ew by dalo sie poczte przez www sprawdzic. Naprawde nie mam juz sil robie to juz 2 dzien z rzedu i kaplica. Dzienkuje za pomoc pozd.
Domyslam sie ze chodzi o postfixa ...
http://palacyk.no-ip.org/debian/?p=23
http://palacyk.no-ip.org/debian/?p=23
i mowisz ze bedzie to chodzic Kolego? po prawidlowym wklepaniu??

a trzeba dodac jakeis dodatkowy wpisy do konfiga do dnsa ? chodiz mi oto ze dajnymy jak mam usera roman@domena.pl czy musze go tam jakos dodac
Pozdraiwam

a trzeba dodac jakeis dodatkowy wpisy do konfiga do dnsa ? chodiz mi oto ze dajnymy jak mam usera roman@domena.pl czy musze go tam jakos dodac
Pozdraiwam
moze bedzie moze nie zalezy od ciebie... u mnie dzialax27 pisze:i mowisz ze bedzie to chodzic Kolego? po prawidlowym wklepaniu??
nie musisz nic dodawac chociac mozesz dodac rekord MX kierujacy na twoj serwer pocztyx27 pisze:a trzeba dodac jakeis dodatkowy wpisy do konfiga do dnsa ? chodiz mi oto ze dajnymy jak mam usera roman@domena.pl czy musze go tam jakos dodac
Kod: Zaznacz cały
$TTL 3600
@ IN SOA ns1.golden.pl. root.golden.pl. (
2002070201
86400
3600
3600000
1209600
)
;
IN NS ns1.golden.pl.
IN NS ns2.golden.pl.
;
IN MX 10 mail.golden.pl.
;
@ IN A 62.69.196.106
www IN A 62.69.196.106
howks IN A 62.69.196.106
ns1 IN A 62.69.196.106
ns2 IN A 62.69.196.106
mail IN A 62.69.196.106
Po yrestartowaniu Deovocota pojawia sie takie cos
o co biega?
Kod: Zaznacz cały
mail_extra_groups setting was often used i nsecurely so it is now deprecated, use mail_access_groups or mail_privileged_group instead
o co biega?
no tak wlasnie zorbilem ale nie wiezdlaem czy dobrze i chcialem spytac 
mam jednak inny problem z sieci lokalnej moge wysylac wiadomosci natomiast gdy chem cos wyslac z sieci zewnetrznej to nie mozna sie polaczyc z serwerem co musze zmienic aby moc wyslac wiadomosc takze z zewnetrznych sieci?
[ Dodano: 2008-04-04, 19:46 ]
PROBLEM ROZWIAZANY: powod to wlaczony avast i nie przepuszczal wiadomosci.
ma ktos jakies hotodo jak dorobic spamassasina i antywira?
pozdrawiam i BARDZO DZIEKUJE !!

mam jednak inny problem z sieci lokalnej moge wysylac wiadomosci natomiast gdy chem cos wyslac z sieci zewnetrznej to nie mozna sie polaczyc z serwerem co musze zmienic aby moc wyslac wiadomosc takze z zewnetrznych sieci?
[ Dodano: 2008-04-04, 19:46 ]
PROBLEM ROZWIAZANY: powod to wlaczony avast i nie przepuszczal wiadomosci.
ma ktos jakies hotodo jak dorobic spamassasina i antywira?
pozdrawiam i BARDZO DZIEKUJE !!