conky, load dbe, znikaj
conky, load dbe, znikające ikony
Dopisałem do xorg.conf "Load “dbe”" i po uruchomieniu conky (nie miga nic) znikają mi ikony w Xfce. Tzn. jak najadę myszką, to się pojawiają, ale potem znikają. Miał ktoś podbnie?
W pliku .conkyrc zobacz jak masz ustawione parametry:
Ja mam tak i nic nie miga. Tylko, że wtedy conky jest elementem pulpitu, zresztą zobaczysz o co mi chodzi.
Edit: spóźniłem się ;p
Kod: Zaznacz cały
own_window yes
own_window_type dektop
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager
double_buffer yes
Edit: spóźniłem się ;p
To ja może troche odświeże temat 
przy włączonym dbe i pseudo-przezroczystości znikają mi ikony z pulpitu..
gdy ustawie to w ten sposób:
gdzie moge to zrobić?
no chyba że jest jakiś inny sposób na obejście tego?

przy włączonym dbe i pseudo-przezroczystości znikają mi ikony z pulpitu..
gdy ustawie to w ten sposób:
wtedy wszystko działa ale jakoś nie widzi mi sie to...draco pisze:Kod: Zaznacz cały
own_window yes own_window_type dektop own_window_transparent yes own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager double_buffer yes
u mnie jest kde... próbowałem znaleźć coś takiego jednak nie moge.. (ślepy pewnie jestem)Kaka' pisze:nie korzystasz z pulpitu Xfce bo gdybyś z niego korzystał to by Ci ikony nie znikały (tak jest u mnie). Idź do ustawień a następnie gdzieś tam ustaw żeby Xfce zarządzał Twoim pulpitem. Po tym problem powinien zniknąć.
gdzie moge to zrobić?
no chyba że jest jakiś inny sposób na obejście tego?
Centrum Sterowania --> Wygląd i motyw --> Tło --> Zaawansowane --> użyj wybranego programu do rysownia tła. Tutaj wybierz feh (jak nie ma to dodaj). Jak nie masz zainstalowane feh to daj:
Kod: Zaznacz cały
aptitude update && aptitude install feh
Nic mi teraz nie przychodzi do głowy... Też mam KDE i conky i też znikają mi ikony, tylko... po co Ci ikony? Konsola nie starcza?el_carles pisze:no też tak myślałem jednak z tego co widze to minimum to 5 minut...
jednostek nie da sie wcale zmienic a gdy wpiszesz wartość po przecinku po potwierdzeniu ok sama zmienia sie na 5 minut![]()