tak jak w temacie
Potrzebuje plik xorg.conf
Potrzebuje plik xorg.conf
Witam
tak jak w temacie
potrzebuje nowiutki, niezmieniany taki ktory moge sobie sam skonfigurowac. moj sie "zapodzial" w toku walki ze sterami nvidii i konfiguracja xorga
tak jak w temacie
pyknij jako root w konsoli
to stworzy plik xorg.conf.new w katalogu roota.
wszystko co musisz zrobić to dopisać
ala coś
po czym zmienić nazwe na xorg.conf i spopiować do /etc/X11
Kod: Zaznacz cały
X -configure
lub Xorg -configure
wszystko co musisz zrobić to dopisać
Modes
DefaultDepth
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1024x768"
EndSubSection
EndSection
Albo wrzuć jeszcze raz stery nVidii stąd http://www.nvidia.com i daj opcję aby instalator sam wygenerował plik konfiguracyjny xorg'a.
Pewnie nie przywróci całej zawartości, ale chociaż przydatną część, nad którą nie będziesz musiał myśleć jak zmodyfikować.
Pewnie nie przywróci całej zawartości, ale chociaż przydatną część, nad którą nie będziesz musiał myśleć jak zmodyfikować.
dpkg-reconfigure xserver-xorgHmm ten xorg.conf byl mi potrzebny zebym sam mogl sobie go wydeytowac poniewaz po instalacji sterownikow kiedy ma dojsc do "skorzystania z nich" tzn kiedy np w cedega uruchomie test akceleracji to sie X-y restartuja:/ myslalem ze klopot jest wlasnie w xorg.conf ale okazuje sie ze nie. wiecie czy da sie cos z tym zrobic?
Próbowałeś przeinstalować jeszcze raz sterownik i dpkg-reconfigure xserver-xorg ?!rzepaczyk pisze:Hmm ten xorg.conf byl mi potrzebny zebym sam mogl sobie go wydeytowac poniewaz po instalacji sterownikow kiedy ma dojsc do "skorzystania z nich" tzn kiedy np w cedega uruchomie test akceleracji to sie X-y restartuja:/ myslalem ze klopot jest wlasnie w xorg.conf ale okazuje sie ze nie. wiecie czy da sie cos z tym zrobic?
Napisz może jeszcze czy w czasie instalacji sterowników Nvidia nie wyskakują jakieś błedy,czy jest informacja o innej wersji kompilatora bo z tego co piszesz nie masz akceleracji 3d mogę się mylić.Zainstaluj mesa-utils i po instalacji jako zwykły użytkownik w konsoli wpisz
A może masz wszystko ok tylko z tą cedegą cosik nie tak?
$ glxinfo | grep -i direct