Ubudsl - czy dzia
http://int.jogger.pl/2008/02/21/neostrada-i-linux/
Polecam. Działa poprawnie pod Debianem. Sam użyłem i jestem zadowolony. Bezproblemowa instalacja.
Polecam. Działa poprawnie pod Debianem. Sam użyłem i jestem zadowolony. Bezproblemowa instalacja.
@rupek
"Nie wykluczam wsparcia dla Net24."
Ja niestety mam NET24. Więc póki co to nie dla mnie (chyba). Ubudsl niszczy obecnie większość aplikacji tego typu - łatwość, przejrzystość, zintegrowane firmware, mnogość providerów.
EDIT:
Ale znając życie dodanie obsługi NET24 to pestka w morzu problemów ;-)
EDIT2:
Najnowszy Debian się właśnie zassał - muszę jeszcze jakąś CD wykopać, wypalić i... wiadomo :mrgreen:
"Nie wykluczam wsparcia dla Net24."
Ja niestety mam NET24. Więc póki co to nie dla mnie (chyba). Ubudsl niszczy obecnie większość aplikacji tego typu - łatwość, przejrzystość, zintegrowane firmware, mnogość providerów.
EDIT:
Ale znając życie dodanie obsługi NET24 to pestka w morzu problemów ;-)
EDIT2:
Najnowszy Debian się właśnie zassał - muszę jeszcze jakąś CD wykopać, wypalić i... wiadomo :mrgreen:
Sagema E4 według materiałów i programów zawartych pod podanym przez ciebie linkiem nie uda się uruchomić.rupek pisze:http://int.jogger.pl/2008/02/21/neostrada-i-linux/
Polecam . Dziala poprawnie pod debianem. Sam użyłem i jestem zadowolony. Bezproblemowa instalacja
Właśnie zainstalowałem Debiana (takiego w jak w profilu obok). Kilkanaście postów wcześniej dostałem informację, że ubudsl działa pod Debianem oraz jak zainstalować paczkę .deb
report z konsoli z całym info :
Wracając do ubudsl i paczki .deb ... co jest z tym grane?
PS paczkę ściągnąłem dwa razy, dla pewności czy nie została uszkodzona podczas transferu windows [ntfs] > pendrive [fat32] > debian [ext3]
report z konsoli z całym info :
Musiałem też paczkę przetransportować poprzez pendrive do Debiana, ponieważ mam mały problem z odczytem dwóch partycji ntfs ... ale pogrzebie jeszze z pomocą howto, które znalazłem na tym forum i mam nadzieję, że jakoś to pójdzie.debian:/home/syaoranv# dpkg -i /home/syaoranv/Desktop/ubudsl0.9.deb
(Odczytywanie bazy danych ... 71125 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.)
Rozpakowanie ubudsl (z .../syaoranv/Desktop/ubudsl0.9.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania /home/syaoranv/Desktop/ubudsl0.9.deb (--install):
uszkodzone archiwum tar - uszkodzone archiwum pakietu
dpkg-deb: podproces paste został zabity sygnałem (Przerwany potok)
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
/home/syaoranv/Desktop/ubudsl0.9.deb
debian:/home/syaoranv#
Wracając do ubudsl i paczki .deb ... co jest z tym grane?
PS paczkę ściągnąłem dwa razy, dla pewności czy nie została uszkodzona podczas transferu windows [ntfs] > pendrive [fat32] > debian [ext3]