Exim4 na Debianie + Otlook

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
Staszek

Exim4 na Debianie + Otlook

Post autor: Staszek »

Mam problem z pocztą email, postawiłem tylko dla sieci wewnętrznej serwer pocztowy exim4 na debianie, żeby użytkownicy mogli korzystać z poczty wewnątrz sieci i w żaden sposób nie mogę wysłać ani odebrać poczty, w otlooku podczas konfiguracji (na kilku stacjach w tej wew. sieci) nie przechodzi mi już testowania i wyświetla info o tym, że serwer STMP i POP3 są rozpoznane ale nie można wysłać i zalogować się do serwera. Użytkownicy są dodani, telnet działa na port 110 i 25 (ze wszystkich stacji), exim4 jest ok chyba w logach nie ma śladu, niby powinno wszystko działać a nie chce już mi ręce opadly gdzie szukać i jak, przyznam się, że w linuksie nie jestem orłem ale początkującym użytkownikiem. Proszę o pomoc. Staszek

[ Dodano: 2008-02-28, 18:36 ]
Chyba to problem serwera pocztowego gdyż z "Thunderbird-em" to samo czyli problem chyba leży po stronie Exim4? może SSl i TSL ale jak to sprawdzić czy jest wyłączone na srewerze ponieważ Thunderbird i Outlook odmawiają zalogowania się gdyby to byla sprawa Otlooka to z Thunderbirda by poszlo? Pozdrawiam Staszek
ODPOWIEDZ