Usiluje zaktualizowac swierzego etch'a do Sid'a. Zainstalowalem tylko system bazowy Etch'a, wywalilem wpisy z sources.list i dalem tylko te do sida, nastepnie
Kod: Zaznacz cały
aptitude dist-upgrade
gdzie jest zapisywany log z tego co mi tam wypluwa aptitude bo w /var/log/aptitude tego niema, tzn cos tam jest ale chcialbym przytoczyc wszystkie syfy jakie mi wypluwalo ale ich w tym logu niema.
Oczytalem sie manow ale nie moge sobie poradzic z zaleznosciami, kazde rozwiazania jakie probonuje aptitude prowadzi do tego samego: aktualizacja glibc, ktora to natomiast wywala blad przy aktualizacji libc6 (blad przetwarzania /var/cache/apt/archives/libc6....deb). Paczka tam jest, sciaglem ja jeszcze raz i podmienilem ale to nic nie zmienia... libc6 nie chce sie uaktualnic do najnowszej wersji bo starszej wymagaja inne pakiety, usiluje tamte inne pakiety uaktualnic to znowusz wychodi ze te nowe wymaga nowszej wersji libc6 ktorej nie mozna zainstalowac bo starsza wersja libc6 zostala zatrzymana, chcialem cos na sile zrobic z dpkg i usunac ta libc6 a pozniej zainstalowac nowa ale dostaje komunikaty ze jest uszkodzony pakiet i ze trzeba go reinstalowac przed usunieciem, ale reinstalowac sie nie da bo jest blad zaleznosci i tak w kolko, nie pomagaja zadne wymuszenia ignorowania zaleznosci...
Przepraszam ze tak pisze ogolnikowo, wiem ze powinienem pokazac loga - to oczywiste ale nie moge go znalezc. Czy ktos moglby mi wskazac gdzie on jest lub jakies instrukcje apropo jak przeprowadzic ten upgrade??
Probowalem tez uruchomic instalke etcha w trybie ekspert i tam wybrac zeby lecial od rezu Sid ale nie wykrywa mojej karty sieciowej i upiera sie zeby mu sterownik na dyskietce podac ktorej to nie posiadam...