Flash i zawiechy

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
rah

Flash i zawiechy

Post autor: rah »

Witam, mam problem nastepujacej masci - podczas ogladania filmow na youtube, video google czy metacafe obraz wyswietlany jest "klatkami" tzn zacina sie na maxa, i nie jest to wina łącza interenetowego, poniewaz dzwiek jest calkiem okej a film jest w 100% załadowany lub ładuje sie z odpowiednia predkoscia. Nie mam pojecia co moze byc przyczyna tego zjawiska, ale mysle ze moze to miec zwiazek z karta graficzna i sterownikami. Mam zintegrowany układ Intela i815 z tego co wyczytałem w xorg.conf. a moje srodkowisko to xfce. Przegladarki to opera i iceweasel. Nie jestem w stanie powiedziec jaka wersje flasha mam zainstalowana, poniewaz tyle juz ich instalowalem, ze sie pogubilem... Co możecie poradzić?
skynet
Beginner

Post autor: skynet »

procek pewnie 100% ?
rah

dokładnie tak.
PhockouS

Post autor: PhockouS »

Powiem tak.

Czytałem, że flash nie działa poprawnie z Operą stable, musiałbyś pobrać nową wersję beta.

ew. odpal w terminalu "top", sprawdź co tak szaleje i killuj ;)
skynet
Beginner

ew. odpal w terminalu "top", sprawdź co tak szaleje i killuj ;)
będzie to opera na 98%
Czytałem, że flash nie działa poprawnie z Operą stable, musiałbyś pobrać nową wersję beta.
Ja mam "9.50 Beta 1" a potrafi się przyciąć, wszystko zależy od procka, ja mam AthlonaXP 1600+[1,4Ghz] więc u mnie się wlecze, ale jak odpale ten sam filmik np. w vlc to chodzi płynnie
rah

ale tu nie chodzi o opere, w iceweasel to samo, pozatym mam proca 933 mhz, troche maławo, ale na windozie smigały i czasem tylko, ale rzadko miały jakies zająkniecia. Dodam ze normalne filmy mpg chodza dobrze.
skynet
Beginner

flash na linuksa jest spiep***** więc dopiero może ale podkreślam może na core duo np. e2160 pójdzie płynnie
Awatar użytkownika
davidoski
Beginner

Post autor: davidoski »

U mnie się zawiesza w Iceweasel-u na Duronie 1.2 co mnie strasznie wk.....
skynet
Beginner

Można się bawić z tą wtyczką https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/446
ale prościej z /tmp skopiować np. do ~/ i otworzyć w vlc, robie tak już od jakiegoś czasu i jest płynnie, nigdy się nie zacieło.
rah

hm, a nie ma jakiegoś alternatywnego flasha, lub czegoś, bo ojcu z tym kopiowaniem troche pomysł nie podchodzi. Moze jakiś program do odtwarzania filmów z youtube bez przeglądarki? bo tu glownie o tą strone chodzi
ODPOWIEDZ