Zainstalowany jest Debian Etch 4.0 R2. Podłączony do internetu. KDE na pokładzie. W gnome zauważyłem że jest aplet aktualizujący system, ściąga i instaluje łatki. A w KDE jakoś tego nie widzę. No i teraz dylemat: co mam wpisać do konsoli, żeby zaktualizować system do R3? Dotychczas wpisywałem aptitude update, aptitude dist-upgrade. Teraz wpisuję, a mimo to nic nie wykrywa nowego, a powinien, bo w R3 ZTCW jest nowe jądro, a ja mam dalej to stare domyślne :| Proszę o wyjaśnienie, jak to z tym jest, czy muszę ściągać płytę aktualizacyjną do R3? Jeśli nie, to jak zrobić ,żeby wszystko się zaktualizowało z Internetu.
Pozdrawiam )
no i dzięki )
Wyjaśniłeś wszystko co chciałem wiedzieć. Pod Gnome aktualizator tyka się też kernela, ale po co mi to skoro można aptitude search znaleźć nowsze i zainstalować, right?
A co do "płyty aktualizacyjnej" miałem na myśli np. debian-update-4.0r3-amd64-DVD-1.iso - na tej płytce są nowe pakiety więc można to nazwać IMO płytą aktualizacyjną, jeśli ktoś ma r2, to wystarczy mu taka płytka nie potrzebuje połączenia z netem.
Każdego dnia człowiek uczy się czegoś nowego Nie wiedziałem że wydają takie obrazy.
pioruns pisze:(..) na tej płytce są nowe pakiety więc można to nazwać IMO płytą aktualizacyjną, jeśli ktoś ma r2, to wystarczy mu taka płytka nie potrzebuje połączenia z netem.