pavbaranov pisze:Moja wspólniczka miała kiedyś konto na kb24
Ludzie z DUG'a też mieli ten problem i dostali się na kb24 z FF. Przewijał się kiedyś ten temat u mnie na forum. Chyba zrozumieli że pisanie strony ze względów bezpieczeństwa pod IE jest idiotyzmem. Zresztą ostatnio przerabiałem ten temat, ponieważ po likwidacji BPH zbierałem informacje o innych bankach. Uzyskałem informację, że do poprawnej obsługi rachunku wystarczy wirtualna maszyna java - tylko tyle i aż tyle.
Pozdro
Witam.Dziękuję z zainteresowanie tematem Usunąłem wszystkie paczki javy synapciem, ściągnąłem binarkę zainstalowałem. Gdzieś czytałem żeby nie dodawać wtyczki bezpośrednio do katalogu Icweasela tylko poprzez dowiązanie symboliczne, jutro to zrobię i zobaczę czy wszystko działa. Ale nawet na to forum nie mogę z debiana nic wysłać (napisać) ani z opery, Iceweasela ,z konsoli też nie (w3m), zero reakcji Zobaczę co będzie jak dowiąże javę do przeglądarki.
Pozdrawiam
kleszcz, nie wiem czy nie strzelasz na oślep O ile się nie mylę, to to forum, podobnie jak strona mBanku nie korzysta z Javy, więc Twój problem musi leżeć gdzie indziej... Pytanie tylko brzmi gdzie? Jak rozumiem forum Ci sie otwiera, ale nie możesz wysłać żadnego posta? A w mBanku możesz się zalogować ale nie możesz wykonać zadnej operacji?
Dokładnie tak nie mogę nic napisać, a zalogować się mogę. Sam już wątpię w javę i myślę że może to kwestia portów, a może dostawcy internetu (niedawno zmieniłem na nowego), Ale w windzie wszystko działa. Niestety nie znam się na tym zbytnio i muszę niejako działać na ślepo. Jeżeli nie znajdę rozwiązania, zainstaluję od nowa Etcha bo na bank pamiętam że tam wszystko chodziło. I jeżeli będzie działać to znaczy że coś sknociłem po drodze do Lenny, albo w późniejszych aktualizacjach. Acha na Ubuntu żony :-D (leży sobie na partycji obok) też takie same objawy jak na Debianie i też był aktualizowany. Ale uparłem się zrezygnuję z Linuksa. Aż się nie nauczę :shock:
Tak strzelam - może DNS-y ?
Zaloguj się na windzie:
Start -> uruchom -> wpisz: CMD
Odczytaj jakie masz dns-y i porównaj z tymi na linuxie w /etc/resolv.conf
Dane sieciowe przydzielane są dynamicznie przez router który dzieli internet radiowy. Tak było ustawiane podczas instalacji systemu i tak zostało DNS itp na routerze ustawiane są na nowego dostawcę.