Witam, chciałem zainstalować sobie program Themes Creator(tworzenie motywów dla telefonów SE). ¦ciągnełem go ze stronki jako archiwum tar.gz. Wypakowałem, wchodze konsolą do folderu:
debian:/home/kacper# cd /home/kacper/Desktop/ThemesCreator-v3.19
debian:/home/kacper/Desktop/ThemesCreator-v3.19# ./install.sh
./ThemesCreatorSetup: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.4' not found (required by ./ThemesCreatorSetup)
debian:/home/kacper# aptitude install GLIBC_2.4
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
Odczyt dodatkowych informacji o stanie
Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe
Odczyt opisów zadań... Gotowe
Budowanie bazy etykiet... Gotowe
Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "GLIBC_2.4"
Nie zostaną zainstalowane, uaktualnione ani usunięte żadne pakiety.
0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie uaktualnianych.
Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B.
Pakietu nie ma w repo. W synapticu jest tylko wersja 2.2, która nic nie daje. Trzeba dodać jakieś repozytoria? Czy ja coś źle robie? Będe wdzięczny za pomoc.
Jeśli to by coś dało...może jednak komuś sie udało to zainstalować, bardzo mi potrzebny ten program. Jeśli będe miał pewność, że na Lennym pójdzie to na niego przejde.
Jeżeli kompilujesz ze źródeł to powinno Ci się dać (nie twierdzę, że się da na 100% --- zależy to wielu czynników --- również od posiadanego doświadczenia). Najpierw sprawdź aktualizację swojego systemu. To znaczy uaktualnij repozytoria Etch tak abyś wszystko miał z serwerów lustrzanych (mirrorów Debiana) a płytki CD były niepotrzebne do instalacji czegokolwiek --- wybierz odpowiednie wpisy podane na forum>>klik<< i >> klik<<
Zainstaluj wszystkie potrzebne do kompilacji programy i >>poczytaj <<