Kilka problemów z XFCE

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
rah

Post autor: rah »

a nie da się bez tego pakietu wykonać kroków opisanych w tym howto? bo mam mały dysk, a to mi chce zająć 300 mega ;/ pozatym nie chce zbyt robić syfu w pakietach

yantar: co do partycji, to montuje, działa, ale nadal zwykły user nie może tam nic zapisać ; / jaki parametr dodać by stało sie możliwe zapisywanie tam plików i tworzenie przez zwykłego usera?
yantar
Member

Post autor: yantar »

Hmm wlasnei zauwazylem, ze u mnie podobnie i to w roznych konfiguracjach, to samo przy osobnej partycji ext3.
Chyba nie obejdzie sie bez nadania praw dostepu z poziomu rota dla katalogu z ta partycja za pomoca chmod. Bo mi juz pomyslow braklo.
witek
Beginner

Post autor: witek »

[quote="rah"]

Wysłany: Wczoraj 15:48
a nie da się bez tego pakietu wykonać kroków opisanych w tym howto? bo mam mały dysk, a to mi chce zająć 300 mega ]

Niestety nie znam innego sposobu. 300 MB powiadasz - dziwne, niech się zainstaluje a potem wyrzuć co ci nie potrzebne. Ja mam dysk 10 GB i jest ok :)
ironUs

Post autor: ironUs »

co do montowania partycji to spróbuj jeszcze tak:

Kod: Zaznacz cały

/dev/hdd       /media/pliki              ext3    rw,users 0       0
rah

Post autor: rah »

z dyskiem poradzilem sobie dajac chmoda 777 i chowna na mojego usera na folder /media/pliki i teraz wszystko smiga, lecz nadal lipa z dyskami sieciowymi ; /
ODPOWIEDZ