dzięki za odpowiedzi
rozwiązałem ten problem a wystąpił następny
mianowicie połączenie jest gdyż połączam się z gg bez problemu ale stronki w firefoksie się nie ładują , może to coś z firewallem jak to sprawdzić ??
Problem z konfiguracja sieci
Witam
Być może wina leży po stronie routera. Napisz jaki posiadasz router. Spróbuj również wejść na stronę producenta i pobrać nowy firmware do niego.
Powodzenia
[ Dodano: 2008-02-18, 09:30 ]
Odnośnie własnych DNS'ów:
polecenie 'man dhcp-options':
Plikiem konfiguracji dla klienta dhcp jest '/etc/dhcp3/dhclient.conf'
Być może wina leży po stronie routera. Napisz jaki posiadasz router. Spróbuj również wejść na stronę producenta i pobrać nowy firmware do niego.
Powodzenia
[ Dodano: 2008-02-18, 09:30 ]
Odnośnie własnych DNS'ów:
polecenie 'man dhcp-options':
Kod: Zaznacz cały
option domain-name text;
This option specifies the domain name that client should use when resolving hostnames via the Domain Name System.
option domain-name-servers ip-address [, ip-address... ];
The domain-name-servers option specifies a list of Domain Name System (STD 13, RFC 1035) name servers available to the client. Servers
should be listed in order of preference.
witam
znaczy się sory że nie napisałem łączę się przez neo jeszcze routera nie mam[choć jak z tym się uporam to będę robił małą domową sieć z połączeniem kart sieciowych] ale tego nie mam pojęcia jak zrobić już wszytko patrzyłem i nie wiem co jest. a połączenie jest no bo gg się ładuje bez problemu. no i jak z terminala chce zrobić aptitude update to też błędy przy ładowaniu sie do serwerów.
dzięki za pomoc problem jednak tkwił w dnsach zrobiły się dziwnym trafem dwa pliki
pozdrawiam
znaczy się sory że nie napisałem łączę się przez neo jeszcze routera nie mam[choć jak z tym się uporam to będę robił małą domową sieć z połączeniem kart sieciowych] ale tego nie mam pojęcia jak zrobić już wszytko patrzyłem i nie wiem co jest. a połączenie jest no bo gg się ładuje bez problemu. no i jak z terminala chce zrobić aptitude update to też błędy przy ładowaniu sie do serwerów.
dzięki za pomoc problem jednak tkwił w dnsach zrobiły się dziwnym trafem dwa pliki
pozdrawiam