Chciałem się dowiedzieć dlaczego przy UT nie mam dźwięku. Mam Debiana testing i sterownik Alsa. Dźwięk działa ale na UT nic nie słychać ?? czego to może być przyczyna
naibed pisze:Chciałem się dowiedzieć dlaczego przy UT nie mam dźwięku. Mam Debiana testing i sterownik Alsa. Dźwięk działa ale na UT nic nie słychać ?? czego to może być przyczyna
Być może UT używa /dev/dsp to wtedy się nie dziwę, że nie ma dźwięku. Spróbuj wyłączyć serwer dźwięku i inne programy dźwiękowe (najlepiej odpal UT kiedy masz wszystkie programy wyłączone). Więcej w dziale FAQ.
W środowisku wszystko ładnie działa X.org jest ustawiony i normalnie mam 85Hz ale przy UT spada do 60Hz dlatego wydaje mi się że to coś z samą grą jest nie tak.
Dzięki za pomoc najpierw i tak pomęczę się z dźwiękiem
z tego co pamiętam to większość ustawień w UT było w pliku konfiguracyjnym, więc tam poszukaj, swoją drogą, lepie korzystać z pliku, niż z ustawień w grze bo np. tam możesz bindować bronie, ustawić szybką zmianę broni itp.
ach..., kiedyś to się przycinało w UT
Dobra przy pomocy kilki użytkowników udało mi się odpalić dźwięk natomiast nadal mam problem z odświerzaniem w pliku konfiguracyjnym zmieniłem na 75 hz a nadal mam 60 hz jaka może być tego przyczyna... W xorg.conf mam dobrze wszystko ustawione odnośnie odświeżania i KDE 800X600 mam 85 hz może ktoś pomoże bo nie da się dłużej pograć przy 60 hz bo głowa pęka
naibed pisze:Dobra przy pomocy kilki użytkowników udało mi się odpalić dźwięk natomiast nadal mam problem z odświerzaniem w pliku konfiguracyjnym zmieniłem na 75 hz a nadal mam 60 hz jaka może być tego przyczyna... W xorg.conf mam dobrze wszystko ustawione odnośnie odświeżania i KDE 800X600 mam 85 hz może ktoś pomoże bo nie da się dłużej pograć przy 60 hz bo głowa pęka
Skoro uporałeś się z dźwiękiem to podziel się jak, też nie mam dzwięku.