[+] nvidia i najnowsza wersja j

Ogólne pytania dotyczące systemu
Awatar użytkownika
lays
Beginner

[+] nvidia i najnowsza wersja jądra

Post autor: lays »

Odkad pamietam, kompiluje jadro. Zawsze po dorwaniu nowej wersji wystarczylo przeinstalowac sterowniki nvidii (instalatorem) i wszystko banglalo. Od 2.6.24.1 instalator sypie niemilym bledem:

Obrazek

Ma ktos podobny problem? Wie ktos jak to rozwiazac? Dodam, ze od zawsze kompiluje jadro w ten sama sposob - na tym samym configu. Jesli to pomoze - mam GF6600GT - sterowniki nie-legacy.
soki
Beginner

Post autor: soki »

musisz sićągnąć nagłówki do jajka i pakiet kbuild:

Kod: Zaznacz cały

aptitude install linux-headers-2.6.24 linux-kbuild-2.6.24
następnie od instaluj poprzednie sterowniki(uruchamiasz instalator nvidii z opcją --uninstall i instalujesz nowy(najlepiej ściągnij najnowszy ze stronki nvidii 169.09)
Awatar użytkownika
lays
Beginner

Post autor: lays »

soki, naglowki kompiluja mi sie i instaluja razem z jadrem. linux-kbuild-2.6.24 zainstalowalem, nic nie dal, a tylko popsul stery na etchowym, dystrybucyjnym kernelu. Po instalacji wsio kompletnie runelo. Nawet vesa nie ruszala. Musialem usunac z SysRescCD gdm z autostartu bo system kompletnie sie wieszal... Sciagnalem najnowsze sterowniki (169.07) i... WSZYSTKO SMIGA! :D Do tej pory ich nie uzywalem, bo powodowaly dziwne bledy. Ale to mala cena za posiadanie najnowszego jajka ;) Daje 'pomogl' - nasunales mnie na trop najnowszych sterow :)

EOT!
ODPOWIEDZ