debian i k750i

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
mikmik
Beginner

debian i k750i

Post autor: mikmik »

mam k750i no i pod windą z edycja i jego konfigurowaniem nie miałem problemu;] kabel myk i juz działa;]
a na debianie ciężko jakoś, chciał bym trochę dostępu do systemu telefonu bo muszę pewne rzeczy pozmieniać a nie chce mi sie na windzie od nowa wszystkiego instalować wiec może na debianie jest jakiś soft to umożliwiający?

wykrywa mi koma tylko jaka pamieć flash.. tylko
pavbaranov
Senior Member

Post autor: pavbaranov »

Hmmm, ktoś powiedział: lenistwo jest naturą człowieka ;) O tym telefonie i debianie masz na tuxmobile.org. Są też ogólne informacje o podłączeniu pod linuksem oraz pod fedorą.

Kod: Zaznacz cały

http://stefans.datenbruch.de/k750i/
A dopiero jak to przeczytasz, zdefiniujesz jakieś problemy, to je zgłoś. Tylko wpierw zadaj sobie trudu i je opisz, bo z Twojego postu niewiele wynika.
Awatar użytkownika
BlackEvo

Post autor: BlackEvo »

Mam ten sam telefon i nie mam zadnego problemu. Aktualnie korzystam z fluxa wiec jak podpinam to naturalnie nic sie nie dzieje - trzeba recznie podmontowac.
fdisk -l

i na liscie bedzie widoczny jako urzadzenie /dev/sda1 [ tak jest u mnie ]

potem tylko mount -t vfat .... i mam dostep do pamieci karty/telefonu
mikmik
Beginner

no włąsnie ja do karty pamieci mam dostep bez problemu ale do samego telefonu nie
Awatar użytkownika
Duncan Idaho

Post autor: Duncan Idaho »

Ostatnio podłączałem k750i od brata do mojego lenny'ego z użyciem kmobiletools. Działa aż miło. Dostęp do kontaktów, wysyłanie sms z poziomu programu, monitor sygnału, monitor baterii, nie testowałem tylko rozmów. ¯yć nie umierać :-P
Aby podłączyć w Settings ustawiałem Mobile Phone Device na /dev/ttyACM0
emcee

Post autor: emcee »

a Tobie nie chodzi o program typu Far lub SeTool (do tuningu)?

bo tak mi się wydaje... osobiście nic nie wiem o takim, ale może ktoś zna nazwę takiego pakietu, bo ja również byłbym zainteresowany ;-)
mikmik
Beginner

mniej wiecej włąsnie coś takiego..
ODPOWIEDZ