Bo zaktualizować możesz coś co masz. Linux traktuje każde jądro jako nowy, oddzielny program. Stąd też kernel 2.6.24 nie jest aktualizacją np. 2.6.18 (czy jakiegokolwiek innego). Jest nowym kernelem, który możesz zainstalować i używać obok dotychczasowego. Aktualizacje odbywają się tylko w zakresie tej samej wersji kernela (np. z 2.6.24-1 na 2.6.24-2).Dogmen pisze:pavbaranov napisał/a:
Nie aktualizujesz, a wgrywasz nowy. Oczywiście do niego jeszcze różne potrzebne dodatki.
Nie rozumie tego komentarza możesz jaśniej :-|
Nowe j
-
- Senior Member
-
- Senior Member
uhm, zaktualizowalem sobie ostatnio sida i wrzucilo mi 2.4.24-1. teraz nie startuja mi iksy (to akurat nie problem i wiem dlaczego - moduly dla nvidii trzeba dorobic), ale przestal mi sie tez laczyc z radiowka (broadcom na ndiswrapperze). nie bardzo wiem od czego zaczac i jak to ugryzc, wie ktos moze co z tym zrobic? ;]
Problem jest identyczny jak z NVIDIA u Ciebie. Musisz "dorobić" moduł od Twojej sieciówki dla nowego jądra. Zawsze jest tak przy zmianie jajkabrz pisze:uhm, zaktualizowalem sobie ostatnio sida i wrzucilo mi 2.4.24-1. teraz nie startuja mi iksy (to akurat nie problem i wiem dlaczego - moduly dla nvidii trzeba dorobic), ale przestal mi sie tez laczyc z radiowka (broadcom na ndiswrapperze). nie bardzo wiem od czego zaczac i jak to ugryzc, wie ktos moze co z tym zrobic? ]

@brz
Jaki masz model karty broadcoma? W nowym jądrze jest już nowy moduł do obsługi tych kart (b43). Trzeba tylko zainstalować paczkę z repo b43-fwcutter.
Tu masz stronkę odnośnie tego modułu.
Ja mam kartę bcm4311 rev 1 i wszystko dobrze działa.
A tak w ogóle to po co ndiswrapper? Przecież w poprzednich jajkach był sterownik bcm43xx, który też dobrze działał na tych kartach.
Pozdrawiam.
Jaki masz model karty broadcoma? W nowym jądrze jest już nowy moduł do obsługi tych kart (b43). Trzeba tylko zainstalować paczkę z repo b43-fwcutter.
Tu masz stronkę odnośnie tego modułu.
Ja mam kartę bcm4311 rev 1 i wszystko dobrze działa.
A tak w ogóle to po co ndiswrapper? Przecież w poprzednich jajkach był sterownik bcm43xx, który też dobrze działał na tych kartach.
Pozdrawiam.