Problemy z odpaleniem gry-sterowniki ati

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
mikmik
Beginner

Problemy z odpaleniem gry-sterowniki ati

Post autor: mikmik »

Kod: Zaznacz cały

usr/local/bin/quake3: line 6:  2922 Naruszenie ochrony pamięci   ./quake3.x86 $*
co z tym mozna zrobic?

wiec usiłuje zainstalować quake3 w wersji 1.31 przetrzepałem pół internetu i znalazłem zainstalwoałem troche zabawy z tym było i działa (mi na nvidi) ale mój kolega ma ati i mu tez to usiłowałem zainstalwoać i zainstowało sie ale gdy sie odpali osp(mod q3) to wychodzi z gry i wywala taki błąd ogólnie ma strasznie niski fps i mega ogromne problemy z zainstalowanie sterowników i akceleracji 3d wrecz ale kolega salmon dal nowa myśl i tak spróbujemy zrobić dziś ale jak toś ma jakies sugestie jak zainstalować sterowniki zamknięte bo na otwartych nie ma akceleracji 3d na radeonie 9550 tak zeby była akceleracja 3d to piszcie i nie krepujcie sie
tadzik
Beginner

Post autor: tadzik »

jeśli się nie myle program jest pętlą nieskończoną lub robi coś co systemowi się nie podoba, np. lokuje pamięć w nieskonczoność. W tedy jest blokowany powyższym komunikatem. Problem jest popularny i sądzę że jak poszukasz w google to znajdziesz rozwiązanie.
I popraw tekst posta
mikmik
Beginner

google nic ciekawego na ten temat nie mówi niestety;/
ponton
Beginner

Post autor: ponton »

Naruszenie ochrony pamięci oznacza odwołanie się do niewłaściwego (zabronionego) miejsca w pamięci. Może masz złą wersję (np. 32-bitową, a masz 64-bitowego procka) lub złe biblioteki?
mikmik
Beginner

naprawde nie wiem czemu tak sie działo;] sformatowałem partycje z programami i systemową ;] i działa:P
ODPOWIEDZ