To tak, po kolei co mam właczone:
General Options ;p
A 3D World
Application Switcher
Crash Handler
Desktop Cube
Fading Windows
Move Windows
Negative
Place Windows
Put
Resize Window
Rotate Cube
Scale
Screenshot ;p
Show Desktop
Water Effect
Window Decoration
Window Grouper
Część jest włączona bo musi tak jak np. resize window czy move windows, ale bez specjalnie wybajerzania. Zoom jeszcze smieszny efekt daje, czasami się bawię. Do tego temacik VistaQ oraz przezroczysta kosteczka z uwypukleniem okienek co by można było zobaczyć co na którym pulpicie wisi ^^
[SOLVED] KDE - przezroczysto
Normalnie się już wkurzyłem :/
Compiz/beryl mi się zarywa, o przezroczystości w KDE nie ma co wspominać (tak zarywa, że nic nie da się robić). No po prostu nie wiem dlaczego. Dla przykładu: POX ma Radeona 8500 i mu beryl dobrze działa a mi na 9550 nie chce działać.
Wiki tak mówi o compiz:
"Oferuje różnorodne efekty graficzne, w minimalnym stopniu obciążając jednocześnie procesor (efektami zajmuje się karta graficzna).".
Czyli wina procesora (Athlon 2000+) to raczej nie jest. Więc czego? karty graficznej? Skoro na 8500 działa to dlaczego nie chce działać na 9550? No to mnie już wkurza. Nie wiem co jest. Wina karty? Procesora? Mnie to już normalnie załamuje...
Spróbowałem z przezroczystością pod xfce4 i nawet, nawet. Jak nie przesadzę z tym to dobrze działa. Tylko teraz pod xfce4 nie chce działać yakuake (a bez tego ani rusz). Same nieszczęścia po mnie chodzą ostatnio (a raczej po systemie). Próbował ktoś yakuake pod xfce4? No bo u mnie to się uruchamia, ale nic nie można pisać, po prostu fatalnie wygląda...
Pozdrawiam!
Compiz/beryl mi się zarywa, o przezroczystości w KDE nie ma co wspominać (tak zarywa, że nic nie da się robić). No po prostu nie wiem dlaczego. Dla przykładu: POX ma Radeona 8500 i mu beryl dobrze działa a mi na 9550 nie chce działać.
Wiki tak mówi o compiz:
"Oferuje różnorodne efekty graficzne, w minimalnym stopniu obciążając jednocześnie procesor (efektami zajmuje się karta graficzna).".
Czyli wina procesora (Athlon 2000+) to raczej nie jest. Więc czego? karty graficznej? Skoro na 8500 działa to dlaczego nie chce działać na 9550? No to mnie już wkurza. Nie wiem co jest. Wina karty? Procesora? Mnie to już normalnie załamuje...
Spróbowałem z przezroczystością pod xfce4 i nawet, nawet. Jak nie przesadzę z tym to dobrze działa. Tylko teraz pod xfce4 nie chce działać yakuake (a bez tego ani rusz). Same nieszczęścia po mnie chodzą ostatnio (a raczej po systemie). Próbował ktoś yakuake pod xfce4? No bo u mnie to się uruchamia, ale nic nie można pisać, po prostu fatalnie wygląda...
Pozdrawiam!
Zgadnijcie co się stało... Działa mi przezroczystość
W ogóle się nie wiesza, no jak odpalę z 5-10 okien to tak, ale tak to nigdy nie robię
Trzeba było kilka rzeczy dodać do xorg.conf (opiszę to w osobnym temacie). Teraz jestem na xfce4 i super by było gdyby compiz działał tutaj... no a nie chce działać. Ale przezroczystość działa co jest sukcesem 
Pozdrawiam!
//edit
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=665

Pozdrawiam!
//edit
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=665