ale jak usuwasz .kde i .kde4 w czasie działania kde to on online je spowrotem stworzy więc to nic nie da. Jak zrobisz to co napisałem będziesz miał pasek
Nie używam kdm'a (robię via startx)
Kde miałem oczywiście wyłączone...
:/ pewnie bym rozwiązał ten problem, ale jednak jeszcze za wcześnie dla "czwórki"
Niestety KDE4 ma jakiś błąd w obsłudze i po zniknięciu kickera (który tu zresztą inaczej się nazywa) wywołanie jakiegokolwiek programu w trybie graficznym daje efekt, że KDEInit nie jest w stanie uruchomić programu. Nb. przy instalacji KDE4 ta informacja pojawia się, przy którejś z paczek (nie pamiętam dokładnie kde-cośtam-bin, o ile się nie mylę). A pasek znika sobie kiedy chce, nie tylko alt+backspace.
pavbaranov, bardzo możliwe, dlatego KDE 4.0 nie nadaje się na desktop, tylko ewentualnie do zobaczenia przez chwilę jak wygląda- bo za chwilę padnie. Możliwie, do użytku będzie sie nadawała wersja 4.1.
localhOst - też mi się tak wydaje. Nie wiem, czy akurat będzie to dopiero wersja 4.0, ale zobaczcie, że w experimental są pomieszane wersje paczek (chodzi o te "najdalsze" numerki ). Być może jest to przyczyną niestabilności tego środowiska. Nie wiem też, czy jest to kwestia paczek debianowych, czy też podobnie źle chodzą paczki SuSE itp. Kiedyś bawiłem się wersją KDE4live z SuSE i takich problemów, jak opisane w tym wątku nie było.