[+] Download Manager i czcionki w Iceweaselu

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
naisho

[+] Download Manager i czcionki w Iceweaselu

Post autor: naisho »

Uzywam: Debian Lenny (testing), z plyty tylko system bazowy

Mam nadzieje, ze nie trafilem na wlasciwe programy, ale wydaje mi sie, ze brakuje download managerow. Jedyne co znalazlem to d4w niestety nie mial on paru opcji, na ktorych bardzo mi zalezy. Po dlugich i bezowocnych poszukiwaniach postanowilem zwrocic sie do Was o pomoc.
Oto czego potrzebuje:
- kolejka pobierania - kolejne pliki pobieraja sie tylko gdy zakonczony zostanie poprzedzajacy je w kolejce
- mozliwosc podania hasla i loginu do serwera
- podszywanie sie pod inne aplikacje, strona ma myslec, ze polaczyl sie FF, IE czy cokolwiek podamy - przezyje bez, ale byloby milo
- _nie_ musi miec GUI

Moj drugi problem to rozmiar czcionek w Iceweaselu, ktore na jednych stronach sa za male, a na innych za duze (moge dodac screeny). Wszystko wyglada dobrze w Epiphany, a wiec to wina przegladarki. Da sie jakos to uregulowac? Zmiana rozmiarow czcionek w preferencjach nie daje zadnego rezultatu. Nawet ustawienie minimalnego rozmiaru na 24 nie jest widoczne. Dodatkowo: mozecie polecic jakies mile dla oka fonty? Te systemowe ciezko sie czyta na moim starym CRT.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Bodzio
Junior Member

Post autor: Bodzio »

aptitude install msttcorefonts
aptitude install ttf-dejavu
---------------------------------
download managery to taki bajer dla windowsowców. Myśleli że im się szybciej ściąga :D - zapomnij.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

naisho pisze:Oto czego potrzebuje:
- kolejka pobierania - kolejne pliki pobieraja sie tylko gdy zakonczony zostanie poprzedzajacy je w kolejce
- mozliwosc podania hasla i loginu do serwera
- podszywanie sie pod inne aplikacje, strona ma myslec, ze polaczyl sie FF, IE czy cokolwiek podamy - przezyje bez, ale byloby milo
- _nie_ musi miec GUI
Te wymagania spełnia wget.
ODPOWIEDZ