Jak zainstalowa

Ogólne pytania dotyczące systemu
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

karabash, widze masz 4 podstawowe partycje na /home jest w ponad polowie zajete (ciezka sprawa) probonowal bym Ci ta zrobic:
1. najbezpieczniej posadzic windows na maszynie wirtualnej - virtualbox lub vmware i problem rozwiazany
2. zarchwizowac wszystkie dane z partycji /home na nosniki CD/DVD lub na inny dysk przekopiowac w to miejsce na dysku zainstalowc windowsa tworzac ta partycje z windowsem plus zachowac puste miejsce na stworzenie partycji /home
3. zarchwizowac wszystko z partycji /home wymazac wsystkie partycje i zainstalowac wsystko od nowa. windows jako pierwszyna partycji podstawowej potem linuxa na partycjach rozszerzonych
karabash

Post autor: karabash »

Marzy mi sie drugie rozwiazanie. Jak to zrobic?
Akkon
Junior Member

Post autor: Akkon »

karabash pisze:Marzy mi sie drugie rozwiazanie. Jak to zrobic?
Przecież prawie wszystkie informacje na ten temat masz już w tym wątku. Poza tym jest jeszcze wujek Google'a rada :-P
Jeżeli masz z czymś problem albo czegoś nie rozumiesz to napisz konkretnie o co chodzi. Wtedy postaramy ci się pomóc. Nie licz, że ktoś Ci poda wszystko jak na tacy, bo Tobie nie chciało się choć trochę wysilić by rozwiązać problem, który został już wielokrotnie przez innych opisany.
karabash

Post autor: karabash »

No dobra panowie chyba jestem juz gotowy na ta okolicznosc! Przekompilowalem Kernel. Teraz mam nowy problem. Dokladnie chodzi o proces instalacji maszyny wirtualnej i postawienia na niej systemu!

:S
ODPOWIEDZ