Zatem gdzie szukac tych "zrodlowych .aliases"? Jak wylaczyc profile w bashu?I had the same problem, and disabling my sourced ".aliases" solved the
problem. Try disabling all your profiles (I'm using bash).
However the above error is still present in my .xsession-errors
Blad GTK przy logowaniu
Wyslalem niedawno wiadomosc na grupe dyskusyjna i otrzymalem odpowiedz:
Chyba trzeba ustalić, o który proces chodzi (ten 5386, oczywiście za każdym razem będzie miał inny numerek). Może spróbuj zalogować się na konsoli i to ustalić, a potem chmodem zmienić setuid/setgid tego pliku. Mam nadzieję, że to pomoże, bo inaczej trzeba czekać, aż debianowcy poprawią, co napsuli ;-)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ups... sorry za opóźnienie, zająłem się czymś innym i mi wyleciało z głowy...
A co do meritum: miałem na myśli, żeby wywołać ps -ef i po przodkach felernego procesu (zapewne jednym) dojść do programu, który go wywołuje, a który leży na dysku i jemu zmienić setuid/setgid. Nie wiem, czy wyrażam się jasno, jakoś chyba nie mam talentu do takich porad... Zresztą problem chyba też nie należy do najtrywialniejszych :-?
A co do meritum: miałem na myśli, żeby wywołać ps -ef i po przodkach felernego procesu (zapewne jednym) dojść do programu, który go wywołuje, a który leży na dysku i jemu zmienić setuid/setgid. Nie wiem, czy wyrażam się jasno, jakoś chyba nie mam talentu do takich porad... Zresztą problem chyba też nie należy do najtrywialniejszych :-?
Dobra, po tych paru dniach robienia update'ow udalo mi sie 'ograniczyc' error do tego:
Wczesniej przeinstalowanie xfdesktop4 zalatwialo te 2 dolne komunikaty, teraz niestety nie... Jakies rady?
Kod: Zaznacz cały
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
/usr/bin/startxfce4: X server already running on display :0
** Message: This build doesn't include support for XF86Misc extension
** (xfdesktop:7869): CRITICAL **: settings_register_callback: assertion `cb && user_data && mcs_client' failed
** (xfdesktop:7869): CRITICAL **: settings_register_callback: assertion `cb && user_data && mcs_client' failed