Sprawa wygląda tak, że walczę z drukarą Samsung ML-2010. Pod ubuntu ładnie działała a teraz na Etchu nie chce. Wyskakują jakieś dziwne błędy, CUPS mówi, że drukarka jest niepodłączona, nie drukuje strony testowej ani nic.
Używam sterownik GDI ściągniętych ze strony linuxprinting i drukarka nie chce "kuszać". Co zrobić, żeby ją zmusić do pracy?? lsusb ją widzi.
Drukarka "printer not connected" - o co chodzi???
Oj, faktycznie nie napisałem. Drukarka to Samsung ML-2010
a kod, który podałem, wychodzi na kartce - drukuje go, kiedy drukuję spod Openoffica. Strony testowej wogóle nie wysyła. Wisi w zadaniach do druku ale nie drukuje.
Chyba zainstaluję jeszcze raz całość, bo katalog /home zostawiłem po ubuntu - a tam jakieś śmieci zostały, że pulipt głupieje.
[ Dodano: 2008-02-14, 20:14 ]
Pomożecie?? Właśnie zainstalowałem splix i znów to samo.. "Printer not connected; will retry in 30 seconds..."
a kod, który podałem, wychodzi na kartce - drukuje go, kiedy drukuję spod Openoffica. Strony testowej wogóle nie wysyła. Wisi w zadaniach do druku ale nie drukuje.
Chyba zainstaluję jeszcze raz całość, bo katalog /home zostawiłem po ubuntu - a tam jakieś śmieci zostały, że pulipt głupieje.
[ Dodano: 2008-02-14, 20:14 ]
Pomożecie?? Właśnie zainstalowałem splix i znów to samo.. "Printer not connected; will retry in 30 seconds..."